Hij leek uitgestorven, maar deze kangoeroemuisgoffer is na 30 jaar terug - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Hij leek uitgestorven, maar deze kangoeroemuisgoffer…
Dieren, voorwerpen en bijzondere situaties: 12 van de meest eigenaardige foto's ter wereld Het smelten van de gletsjers brengt pesticiden van 70 jaar geleden terug: dat onthult een studie

Hij leek uitgestorven, maar deze kangoeroemuisgoffer is na 30 jaar terug

Door Janine
600
Advertisement

De natuur heeft soms ongelooflijke verrassingen en dieren waarvan we dachten dat ze voor altijd uitgestorven waren, die op een "magische” manier verschijnen en hoop doet houden voor de toekomst van sommige soorten. Met name de kangoeroemuisgoffer uit San Quentin, die na bijna 30 jaar volledige afwezigheid verscheen. Gedurende deze lange periode hadden groepen onderzoekers het als uitgestorven beschouwd. Nu stonden onderzoekers toevallig niet voor één, maar voor vier exemplaren van kangoeroemuisgoffers.

De kangoeroemuisgoffer uit San Quintino heeft een gemiddelde grootte van 12 cm, heeft een lange staart en enorme achterpoten waarmee hij ongeveer 2 meter hoog kan springen en met 10 km per uur weg kan rennen. Eens woonden ze bij duizenden in een smalle kustvallei die zich 150 km uitstrekt langs de Pacifische kust, in het noorden van Baja, Californië. Nu werd hij op magische wijze waargenomen door een groep onderzoekers die dit soort dieren nog nooit in het echt had gezien. Om ze te herkennen moesten wetenschappers de vier kangoeroemuisgoffers vergelijken met foto's van het San Diego Natural History Museum.

De kangoeroemuisgoffer van San Quintino was vele jaren geleden al met uitsterven bedreigd, totdat in 1994 de Mexicaanse autoriteiten het officiële uitsterven verordenden.

Volgens de wetenschappers zou het opnieuw verschijnen kunnen voortvloeien uit de drastische achteruitgang van de landbouw in de afgelopen tien jaar als gevolg van watertekorten in verband met droogte. Hoewel de onderzoekers zich zorgen maken of ook de boeren uiteindelijk zullen terugkeren, blijven ze optimistisch dat de kangoeroemuisgoffer uit San Quentin zich zal blijven voortplanten en leven, zich verzettend tegen de hand van de mens.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt