De harpij: de uitgestorven roofvogel die zo groot is dat hij op een gemaskerde man lijkt - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De harpij: de uitgestorven roofvogel…
De Deze vrouw verzamelt hout aan zee om realistische sculpturen te maken die de geesten van de natuur oproepen

De harpij: de uitgestorven roofvogel die zo groot is dat hij op een gemaskerde man lijkt

Door Janine
8.269
Advertisement

In de klassieke mythologie worden harpijen beschreven als vreselijke monsterlijke figuren met het gezicht van een vrouw en het lichaam van een vogel. Dit zijn natuurlijk legendes, maar in werkelijkheid bestaan harpijen echt, hoewel ze met uitsterven bedreigd zijn, en zien ze eruit als ongelooflijk grote roofvogels. Hun majestueuze uiterlijk kan op het eerste gezicht misleidend zijn: bij het zien van een foto van de roofvogel denken velen dat ze voor een persoon staan die een vreemd en angstaanjagend gevederd kostuum draagt. Dit is voldoende om te begrijpen hoe groot hij is.

via: Wikipedia

Zijn uiterlijk is zo uniek, dat je uren zou kunnen doorbrengen met achterhalen of het ons meer aan een Pokemon doet denken of aan een mix tussen een buitenaards wezen en een prehistorische vogel. In ieder geval is het duidelijk een roofdier dat de voorkeur geeft aan grote prooien: apen, luiaards, vogels, slangen en stekelvarkens behoren tot zijn favoriete slachtoffers. Gelukkig staan mensen niet op zijn lijst!

Er zijn twee soorten harpijen: de Amerikaanse en de Papoea. Beide moeten serieus worden genomen, omdat dit de grootste en krachtigste roofvogels zijn die in regenwouden over de hele wereld te vinden zijn. Bovendien behoren ze tot de grootste soorten adelaars op aarde: hun spanwijdte kan 224 cm bereiken en hun gewicht kan variëren tussen de 3,8 en 9 kg.

Advertisement

Voor velen is de harpij slechts een legende omdat deze niet vaak kan worden waargenomen. Dit komt voornamelijk door het geleidelijke verlies van leefgebied van deze prachtige vogel, voornamelijk door de aanhoudende ontbossing in het Amazonegebied. Over de hele wereld zijn er nog bijna 50.000 overgebleven.

Met zulke klauwen kun je beter niet teveel grapjes maken!

foto: Photobucket
Advertisement

Ondanks zijn meestal zeer bedreigende uiterlijk, heeft de harpij ook een grappige uitstraling. Maar het blijft een roofvogel, dus het is beter om niet te dichtbij te komen.

Advertisement
Advertisement
foto: Reddit

Een elegante, majestueuze en ook een beetje griezelige vogel.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt