Een fotograaf legt twee pinguïns vast die weduwnaar zijn geworden en elkaar troosten door de stadslichten te observeren

Janine image
door Janine

24 April 2020

Een fotograaf legt twee pinguïns vast die weduwnaar zijn geworden en elkaar troosten door de stadslichten te observeren
Advertisement

Een goede fotograaf zijn betekent twee gaven hebben: die van geduld en die van geluk; de professional Tobias Baumgartner, van Australische afkomst, had in 2019 een magisch moment tussen twee pinguïns vastgelegd, maar alleen toen deze prachtige foto opnieuw werd gedeeld op Twitter, midden in de wereldwijde periode van lockdown, ging de foto onmiddellijk viral. Nu worden de twee pinguïns van Tobias het symbool van onze meest dierbaren op dit moment van isolatie.

via The Hook

Tobias zegt dat hij deze gelukkige foto heeft kunnen maken in de buitenwijk van St. Kilda, in de Australische stad Melbourne; vastgelegd in de laatste maanden van 2019, maar keerde alleen dankzij Twitter terug naar de mensen op het web. Het verhaal achter dit suggestieve beeld vertelt de fotograaf: “Ik heb drie hele nachten doorgebracht met een kolonie pinguïns totdat ik deze foto kon maken. Tussen het onvermogen of de toestemming om licht te gebruiken en kleine pinguïns die constant bewogen, hun vinnen over hun schouders wreven en elkaar schoonmaakten, was het echt moeilijk om een ​​foto te maken, maar ik had op een mooi moment geluk. Ik hoop dat je net zoveel van dit moment geniet als ik ."

Een plaatselijke vrijwilliger bevestigde Tobias dat de pinguïns in kwestie weduwnaren waren: "Een vrijwilliger kwam naar me toe en vertelde me dat de witte pinguïn oud was en dat hij zijn vrouw had verloren, en blijkbaar was hetzelfde gebeurd met de tweede pinguïn. Sindsdien hebben ze elkaar regelmatig ontmoet om elkaar te troosten en staan ze urenlang met elkaar te kijken naar de dansende lichten van de nabijgelegen stad."

Advertisement

En dus legde Tobias dit magische moment vast, dat een nog diepere en tedere betekenis krijgt in de periode van de wereldwijde lockdown door Covid-19: de twee pinguïns die elkaar omarmen met de skyline van Melbourne op de achtergrond lijken ons er bijna aan te herinneren dat, in momenten van isolatie, het liefhebben van dierbaren, zelfs alleen met een knuffel, van onschatbare waarde is.

En we zijn het met deze liefdevolle gedachte volledig eens!

Advertisement