Een stel heeft twee containers omgetoverd tot een origineel minihuis: het is klein maar van alle gemakken voorzien - Curioctopus.nl
x
Een stel heeft twee containers omgetoverd…
Een straatartiest heeft van een oude gastank een gigantische 3D Sphynx gemaakt 17

Een stel heeft twee containers omgetoverd tot een origineel minihuis: het is klein maar van alle gemakken voorzien

27 April 2020 • Door Janine
5.516
Advertisement

Er zijn maar weinig mensen die het geluk hebben om een huis te bouwen zoals ze het zelf willen. Iets dat om veel verschillende redenen niet meer zo eenvoudig is als vroeger, en waardoor huizen worden verkocht en gekocht die misschien niet altijd aan de smaak voldoen. Degenen die besluiten om er zelf een te bouwen, weten echter zeker dat er veel "alternatieve" manieren zijn voor wat we traditioneel "huis" noemen.

Jaimie en Dave weten dit heel goed, een stel dat besloten heeft om een uiterst originele en op het eerste gezicht ongemakkelijke of kleine plek te creëren. Waar hebben we het over? Van een huis volledig gemaakt... van containers!

Je leest het goed: de twee namen twee containers die in de havens werden gebruikt om goederen te laden en te vervoeren en transformeerden ze in hun eigen huis. Klein, dat klopt, maar absoluut uniek.

Dave zelf is druk bezig geweest met het metaal van de containers en "vormde" het om te worden zoals hij en Jaimie het wilden.

Advertisement

De moeilijkheden ontbraken natuurlijk niet, maar de inspanning werd volledig beloond met de zekerheid dat ze een gastvrije, extravagante structuur hadden opgezet omringd door groen.

Binnen, in weinig ruimte, is er gewoon alles wat je nodig hebt: de twee ontbreekt het aan geen enkel comfort. Ze slaagden er zelfs in om een heerlijk balkon op de bovenste verdieping te creëren, dat op het plafond van de onderste container rust.

Kortom: het huis van Dave en Jaimie is echt een bijzondere plek, waardoor je ondergedompeld wilt worden in een moderne en tegelijkertijd traditionele sfeer. Een klein groot architectonisch juweeltje!

Advertisement
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt