Dit koepelvormige minihuis is modern, comfortabel en kost net zoveel als een auto

Janine image
door Janine

23 December 2021

Dit koepelvormige minihuis is modern, comfortabel en kost net zoveel als een auto
Advertisement

Miniwoningen zijn een woningtrend die de laatste jaren in verschillende delen van de wereld een ware opleving heeft doorgemaakt. Steeds meer mensen hebben ervoor gekozen om in omgevingen te wonen die op het eerste gezicht misschien oncomfortabel en te krap lijken, maar die in werkelijkheid compleet zijn met alle comfort, praktisch, functioneel, origineel en vooral voordelig. Net zoals wat we je gaan laten zien.

Waar hebben we het over? Over een koepelvormig microhuisje dat niet alleen heel praktisch is, maar ook heel goedkoop in vergelijking met een traditioneel huis. Dit is tenslotte precies het sterke punt van deze structuren: ze zijn perfect voor degenen die zich geen traditioneel huis kunnen veroorloven, zonder iets op te geven. Ben je klaar om deze variant met een heel bijzondere vorm van dichtbij te ontdekken?

via Archipod

Advertisement
Archipod

Archipod

Het heet Fatpod en het wordt ontworpen, gebouwd en verkocht door het bedrijf Archipod, een Brits bedrijf dat gespecialiseerd is in moderne, ongebruikelijke en innovatieve constructies zoals deze. Net als de andere projecten van het bedrijf is Fatpod meer dan alleen een huis.

Advertisement
Archipod

Archipod

Niet alleen omdat het in veel verschillende contexten kan worden vervoerd en gemakkelijk kan worden verplaatst, maar ook omdat het een hele reeks technologische kenmerken bevat die het speciaal maken.

Te beginnen met de gebruikte materialen, die allemaal kostbaar en vooruitstrevend zijn, ontworpen om de beste isolatie en de hoogste weerstand te garanderen. Het is dus onmogelijk om de esthetiek ervan niet op te merken. Fatpod ziet eruit als een soort "schil", waarin dak en muren één geheel zijn. De "tegels" die het bedekken, in red cedar hout, bedekken het hele huis, voor een werkelijk bijzonder totaaleffect.

Archipod

Archipod

Stel je deze structuur voor in een landelijk landschap, of aan zee of in de bergen: het lijkt echt op maat gemaakt voor zo'n bestemming, nietwaar? En, zoals het bedrijf verzekert, kan het worden gebouwd door zich aan te passen aan elke behoefte van de klant, voor een op zijn zachtst gezegd volledige aanpassing.

Archipod

Archipod

Binnen kan de ruimte worden gezien als een gebied waar je kunt ontspannen, werken, studeren of mensen kunt ontvangen, in de beschutting van een structuur die echt gezellig lijkt. Kortom: een extra ruimte die weet op te vallen!

Archipod

Archipod

Als je het wilt uitproberen, weet dan dat de prijs verre van onbetaalbaar is: Fatpod heeft namelijk variabele kosten op aanvraag, afhankelijk van de configuratie, maar ze hebben allemaal prijzen die ongeveer overeenkomen met het bedrag dat nodig is om een ​​auto te kopen.

Advertisement
Archipod

Archipod

Wat vind je er van? Zou je er één willen kopen?

Advertisement