Dit gezin heeft een dorp van mini-huisjes gebouwd: elk kind heeft zijn eigen privéwoning

Janine image
door Janine

07 Februari 2022

Dit gezin heeft een dorp van mini-huisjes gebouwd: elk kind heeft zijn eigen privéwoning
Advertisement

Veel mensen weten het goed: als je niet alleen in huis woont, kan het erg moeilijk zijn om je eigen ruimte te vinden en deze met anderen te delen, vooral als het huis in kwestie niet erg groot is. Als dit voor velen slechts een kwestie van gewoonte en aanpassing is, zijn er mensen die besluiten te kiezen voor oplossingen die even extravagant als praktisch en origineel zijn, net als de Amerikaanse familie waarover we je gaan vertellen.

Wat deden ze dat zo bijzonder was? Simpel: na het kopen van een stuk grond voor een vrij lage prijs, bouwden ze er geen traditioneel gezinshuis op, maar een echt dorp bestaande uit mini-huizen. In elk van hen woont een tiener, die zo kan genieten van zijn persoonlijke ruimte, waar hij het naar wens kan aanpassen zoals hij wil. Klaar om dit idee nader te ontdekken?

via Honey.nine.com

Advertisement
Lennox Brinks - Tinyhouseblog

Lennox Brinks - Tinyhouseblog

$57.000: dit is het bedrag dat de familie Brinks, een familie uit Kentucky, heeft uitgegeven om het landgoed van 8 hectare te kopen dat het terrein zou worden om zich op te vestigen. Daarop bouwden ze echter geen huis om met hun tienerkinderen te leven, maar een klein origineel en milieuvriendelijk dorp, waar ze allemaal de juiste privacy zouden hebben.

Zes mini-huizen, elk van ongeveer 15-20 vierkante meter, maken deel uit van het eigendom en kijken uit op een open ruimte omgeven door groen, een echt origineel voorbeeld van woningkeuze.

Advertisement
Lennox Brinks/Facebook

Lennox Brinks/Facebook

Naast het huisje van de ouders zijn er twee aparte voor hun kinderen Lennox en Brodey, één voor gasten, één die dienst doet als dubbele badkamer en één die een leefruimte bij het zwembad is. Ondanks de kleine afmetingen van elke woning ontbreekt het de Brinks aan niets om op een alternatieve, comfortabele en duurzame manier te wonen.

tinyvillagegirl/TikTok

tinyvillagegirl/TikTok

Kijk maar naar de foto's: in deze mini-huizen is alle comfort: alle gezinsleden hebben hun eigen ruimtes, om te wonen en in te richten zoals ze willen en met deze oplossing, zoals uitgelegd door de Brinks, produceren ze minder afval en verbruiken minder energie op het gebied van verwarming en airconditioning.

tinyvillagegirl/TikTok

tinyvillagegirl/TikTok

"Ik vind het heerlijk om mijn eigen ruimte te hebben en mijn huis naar wens in te kunnen richten - zei Lennox, de tienerdochter - om nog maar te zwijgen van het feit dat als ik laat opblijf of vrienden wil uitnodigen, ik me geen zorgen hoef te maken, omdat mijn ouders zich in een ander deel van de binnenplaats bevinden. Ik denk dat deze regeling me heeft geholpen onafhankelijk te worden en in de universiteitssfeer te komen. Ik ben gek op mijn mini-huis.”

LennoxBrinks/Twitter

LennoxBrinks/Twitter

"Sinds we hierheen zijn verhuisd - zei Lennox - zijn onze rekeningen drastisch gedaald. We hebben ook een moestuin en we composteren ook bijna al het voedsel, recyclen en produceren minder afval".

Advertisement
tinyvillagegirl/TikTok

tinyvillagegirl/TikTok

In de Verenigde Staten en daarbuiten lijkt het wonen in mini-huizen een steeds populairdere trend te worden. De voordelen kunnen in feite talrijk zijn en zelfs als het op veel dagelijkse aspecten nodig is om je aan te passen, zijn de voldoeningen die voortvloeien uit een soortgelijke levenskeuze niet gering, vooral vanuit economisch oogpunt.

tinyvillagegirl/TikTok

tinyvillagegirl/TikTok

Wat vind je van de keuze die dit gezin heeft gemaakt? Zou jij ook je eigen dorp van mini-huizen willen bouwen?

Advertisement