Ikea verhuurt een studio appartement voor 77 cent per maand: het is klein maar super-functioneel

Janine image
door Janine

05 December 2021

Ikea verhuurt een studio appartement voor 77 cent per maand: het is klein maar super-functioneel
Advertisement

Iedereen gaat, vroeg of laat, om het huis in te richten of accessoires en decoraties te kopen, weleens naar Ikea. De Zweedse meubelketen is echt een pionier in de ontwikkeling van praktische, innovatieve en goedkope oplossingen, vooral voor degenen die kleine kamers moeten inrichten.

Maar wat gebeurt er als Ikea haar klanten een reeds ingerichte woonomgeving biedt? Je leest het goed, we maken geen grapje: over de Japanse divisie van de multinational wordt volop gepraat om een ​​werkelijk uniek huuraanbod te bieden. Waar hebben we het over? Over een piepklein appartementje dat het bedrijf verhuurt voor een bedrag waarvan iedereen steil achterover zou slaan: 0,77 eurocent per maand!

via Ikea

Advertisement
Ikea

Ikea

Het microhuis made by Ikea staat in Tokyo, in de wijk Shinjuku, en is iets minder dan 10 vierkante meter groot. Meer dan een huis, moet het eigenlijk worden gedefinieerd als een kamer, niet groot van formaat... Toch weten we: in Japan is er geen gebrek aan originele huisvestingsoplossingen zoals deze, integendeel, er zijn echt veel mensen die ervoor kiezen om in minimale en zeer kleine omgevingen te wonen, mede dankzij de hoge bevolkingsdichtheid en de beperkte beschikbare ruimte.

Advertisement
Ikea

Ikea

Daarom heeft Ikea besloten om op zijn eigen manier in te spelen op deze trend en het grote publiek een heel speciaal aanbod aan te bieden. Leden van de Ikea Family kunnen deze microruimte in loft-stijl huren, verdeeld over twee niveaus, verbonden door een zeer eenvoudige ladder.

Boven - al zouden we het eerder “zolder” noemen - is er een comfortabele slaapkamer die, hoewel gecreëerd in een kleine ruimte, groot genoeg is om te zijn uitgerust met een bed, wat meubels en ornamenten. Over het algemeen ontbreekt er in die schaarse 10 vierkante meter niets.

Ikea

Ikea

Beneden is er ruimte voor een kleine kitchenette, een bank, een badkamer en zelfs een bureau compleet met een lamp, uiteraard met clip, om ruimte te besparen.

Ikea

Ikea

Planken, meubels en accessoires maken het plaatje compleet, waardoor dit appartement een werkelijk super-gezellige omgeving is. Alles binnenin is uiteraard van Ikea, en het moet worden toegegeven dat het, als we naar de afbeeldingen kijken, over het algemeen echt een goede indruk maakt.

De huurprijs is zeker een winnende factor. Hoewel de huurovereenkomsten voor deze micro-woning van korte duur zullen zijn, is er geen gebrek aan aanvragen, en het lijkt erop dat de eclectische Zweedse multinational opnieuw een winnende vondst heeft bedacht.

Zou jij op zo'n plek gaan wonen?

Advertisement