Aan de buitenkant een hut, van binnen een superluxe huis: deze oorlogsretraite is $2 miljoen waard

Janine image
door Janine

19 April 2021

Aan de buitenkant een hut, van binnen een superluxe huis: deze oorlogsretraite is $2 miljoen waard
Advertisement

Zou je ooit in een oorlogsschuilplaats gaan wonen? Laten we eerlijk zijn: het is een nogal gewaagde keuze, maar toch vertellen we vaker verhalen over mensen die besluiten zich op de meest ondenkbare plekken te vestigen, ongetwijfeld ver verwijderd van de klassieke huizen waar we allemaal aan gewend zijn.

Te oordelen naar het huis dat we je gaan laten zien, zijn het niet alleen bussen, containers en mini-huizen die "coole" en trendy alternatieven zijn geworden. Dit toevluchtsoord is in feite een waar stukje geschiedenis, een Nissenhut die ons lijkt terug te katapulteren in de tijd naar de Tweede Wereldoorlog. Uit die periode is echter niets overgebleven, behalve de vorm: van een oud militair toevluchtsoord is dit gebouw nu een luxe, modern en vooral erg duur huis.

via Essex Live

Advertisement
Savills.com

Savills.com

Dat van de Nissenhutten is een verhaal dat nauw verbonden is met de twee wereldoorlogen die plaatsvonden in de twintigste eeuw. Het was majoor Peter Norman Nissen die deze halfcilindrische stalen schuilplaatsen in 1916 ontwierp om het leger en hun uitrusting te huisvesten. Ze kregen voet aan de grond ter gelegenheid van het tweede conflict. Hun uitvinder destijds zou zeker nooit hebben gedacht dat een van de hutten op de markt maar liefst 2 miljoen dollar zou kosten!

Advertisement
Savills.com

Savills.com

Je leest het goed: in het Verenigd Koninkrijk, en met name in Dunmow, Essex, ging een van deze oorlogsschuilplaatsen in de verkoop voor bijna $2 miljoen. Natuurlijk: er is nog maar weinig over van de hut die het ooit was, en de foto's die we je laten zien, verspreid door het bureau Savills, spreken voor zich. Deze Nissen is vandaag de dag een prachtig luxueus en stijlvol huis geworden, waarin het aan niets ontbreekt. Heel anders dan de Spartaanse militaire omgeving!

Savills.com

Savills.com

Het heeft de bijnaam "The Hangar" gekregen en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Van buiten gezien lijkt dit ongelooflijke huis op een onverwachte stalen constructie ondergedompeld in het groen van het Engelse platteland. Wanneer je echter door de voordeur loopt, gebeurt er bijna iets magisch.

Savills.com

Savills.com

Ruim 460 vierkante meter is de bruikbare ruimte die "The Hangar" biedt. Binnenin is het modern ingericht, op een suggestieve manier gecombineerd met traditionele en natuurlijke elementen.

Savills.com

Savills.com

In de vijf slaapkamers, in de woonkamers, in de keuken, in de badkamers kun je een sfeer proeven die in traditionele of landhuizen nauwelijks te vinden is.

Dit voormalige toevluchtsoord is op een absoluut creatieve manier opnieuw ontworpen, met behulp van ecologische en geavanceerde materialen en technologieën, die perfect passen bij het gebogen dak en de langwerpige vorm.

Advertisement
Savills.com

Savills.com

Alles is omringd door een landelijke omgeving waar velen jaloers op zijn, een rustgevend landschap en oog in oog met de natuur, wat voor veel mensen die in stadsgebieden wonen een echte droom is.

Savills.com

Savills.com

Degene die deze ongelooflijke "restyling" ontwierp en creëerde, had ongetwijfeld een heel origineel idee. Het gebeurt namelijk niet elke dag om een ​​structuur te zien die ons vertelt over een afgelegen en moeilijk verleden, getransformeerd in een gastvrije, ecologische plek, compleet met alle comfort.

Advertisement
Savills.com

Savills.com

Gezien de kosten van deze "Hangar" is het natuurlijk een luxe voor enkelen. Maar we zijn er zeker van dat het leven daar een heel bijzondere charme zou hebben. Wat vind jij? Zou je ooit zo'n keuze maken?

Advertisement