Ze is 93 jaar en heeft ervoor gekozen om de rest van haar leven aan boord van een luxe cruiseschip door te brengen

Janine image
door Janine

08 December 2021

Ze is 93 jaar en heeft ervoor gekozen om de rest van haar leven aan boord van een luxe cruiseschip door te brengen
Advertisement

Wat zou je doen als je alle vrije tijd had die je altijd al had gewild en je geen zorgen hoefde te maken over naar je werk gaan? Sommige mensen hebben het geluk om zich vanaf jonge leeftijd volledig te wijden aan de dingen waar ze van houden; anderen daarentegen worden gedwongen te wachten op de vakantie of - in het gunstigste geval - op hun pensioen. Lee Wachtstetter, ook wel bekend als Mama Lee, twijfelde geen moment na haar pensioen: ze besloot haar huis te koop te zetten en permanent aan boord van een cruiseschip te verhuizen.

via USA TODAY

Advertisement
Screenshot Youtube

Screenshot Youtube

Mama Lee woonde vroeger in Florida. Na het verlies van haar man, en nadat ze eindelijk de pensioengerechtigde leeftijd had bereikt, koos ze ervoor om haar grote huis te verkopen om permanent aan boord te gaan van een luxe cruiseschip, de Crystal Serenity. De vrouw heeft er, ondanks de aanvankelijke aarzeling, voor gekozen om haar liefde voor cruisen te leven en het advies van haar dochter op te volgen. Het was haar man die haar kennis liet maken met cruisen: "Mason was bankier en taxateur van onroerend goed en hij leerde me van cruises te houden. Tijdens ons 50-jarig huwelijk hebben we 89 cruises gemaakt. Ik heb er bijna honderd meer gemaakt, en 15 cruises in de wereld".

Advertisement
rapidfire/Wikimedia Commons

rapidfire/Wikimedia Commons

De vrouw verhuisde vervolgens in 2008 en heeft sindsdien meer dan 100 landen bezocht: van Amerika tot Azië. De vrouw houdt van het leven op een cruiseschip: ze houdt van dansen, ontspannen, plezier maken met de bemanningsleden en iedereen die op het schip werkt, beschouwt Mama Lee als hun moeder of grootmoeder. Het moeilijkste was om afscheid te moeten nemen van haar familie, die ze niet vaak ziet. Ze blijft in contact met haar kinderen en kleinkinderen dankzij videogesprekken. En hoe zit het met het geld? Mama Lee zegt dat het leven op het cruiseschip haar ongeveer $164.000 per jaar kost, maar het is goed besteed geld: "De bemanningsleden doen hun best om me gelukkig te maken. Sommigen beschouw ik nu bijna als familie. Als ze niet hebben wat ik wil, zorgen ze ervoor. Zelfs als ze het op het schip moeten kopen of het voor mijn specifieke behoeften moeten doen. Ik ben nu zo verwend dat ik betwijfel of ik ooit in staat zal zijn om me weer aan te passen aan de echte wereld." Kortom, de vrouw geniet van haar ouderdom op de manier en op de plek waar ze het meest van houdt.

En jij? Hoe zou jij je oude dag willen doorbrengen?

Advertisement