In Istanboel laat dit park, dat in de bomen hangt, iedereen de natuur ontdekken vanuit een nieuw perspectief - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
In Istanboel laat dit park, dat in de…
Palestijnse loodgieters laten een oude Israëlische vrouw niet betalen nadat ze hebben gehoord dat ze de Holocaust heeft overleefd In Australië werden 8 exemplaren van Tasmaanse duivels geboren, dieren die met uitsterven worden bedreigd

In Istanboel laat dit park, dat in de bomen hangt, iedereen de natuur ontdekken vanuit een nieuw perspectief

Door Janine
1.358
Advertisement

Stel je voor dat je in een bos loopt, niet op een eenvoudig pad dat tussen de bomen door loopt, maar een pad dat tussen de toppen hangt. En stel je voor dat je, tussen de ene hoek en de andere van de groene omgeving waar je bent, hangmatten of schommels vindt, om op verschillende meters van de grond te ontspannen.

Lijkt het een droom? Misschien wel, maar in werkelijkheid is zo'n bos een project dat gerealiseerd zou kunnen worden in Istanboel, Turkije. Laten we eens kijken waar het om gaat en waarom het zo fascinerend is.

Er zijn veel gebieden waarop we steeds meer het belang van het respecteren van de natuur herontdekken, en architectuur is daar een van. Er zijn verschillende steden over de hele wereld die gebouwen ontwerpen en bouwen die bedekt zijn met planten en bomen, of plaatsen die specifiek zijn ontworpen om gebieden te oxygeneren die anders zouden worden "verstikt" door vervuiling en slechte luchtkwaliteit.

Daarom werd in Istanboel besloten om de burgers een echt unieke ervaring te bieden om iedereen de kans te geven in nauw contact met het groen te staan. Hoog tussen de bomen wandelen is namelijk een geweldige manier om de natuur vanuit een ander perspectief te herontdekken.

Het Turkse bedrijf Bilgili Holding zal het originele park ontwerpen en ontwikkelen via de bouwkundige en technologische studio Dror. Het openbare groene gebied bevindt zich op ongeveer 10 km van het centrum van Istanboel, precies waar een dicht bos oprijst, dat zeer geschikt is voor het doel dat de architecten hebben ontworpen. Het project omvat verschillende gebieden, waar hangmatten, schommels, kuipen, doolhoven, trampolines en allerlei wandelpaden te vinden zijn.

Advertisement

Alles met volledig respect voor het bos en zijn biodiversiteit, ver weg van de chaos en stress van de stad. Direct in contact staan met de natuur is bovendien een van de beste manieren om goed voor onze gezondheid te zorgen en de relatie met de omgeving waarin we leven te herontdekken: ons enige thuis, om te beschermen, te verbeteren en te behouden.

In de toekomst, gezien de situatie waarin de ecosystemen van onze planeet zich bevinden, zal het steeds noodzakelijker worden om de natuur te beschermen, ook door het in de praktijk te brengen via interessante projecten zoals deze.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt