Eindelijk regent het in de Amazone: vrijwillige brandweerlieden knielen neer en dansen van vreugde

Janine image
door Janine

12 Oktober 2019

Eindelijk regent het in de Amazone: vrijwillige brandweerlieden knielen neer en dansen van vreugde
Advertisement

We bevinden ons in de provincie Guarayos in de Zuid-Amerikaanse staat Bolivia en, in het hart van een Amazonewoud waar de vlammen niet stoppen vanwege de talloze branden, heeft het eindelijk geregend. En de brandweerlieden, van wie velen plaatselijke jonge vrijwilligers zijn, slaagden er niet in hun aanstekelijke vreugde te bedwingen en begonnen in rondjes te dansen en te bidden om hun plotselinge geluk te tonen voor een meteorologische gebeurtenis die wonderbaarlijk is.

via El Dìa Digital

Esta imagen me conmovió hoy. Es la de un bombero agradeciendo por la lluvia. Fotografía: "Júbilo por la lluvia...

Pubblicato da Irina Ráfols su Mercoledì 2 ottobre 2019

De Boliviaanse vrijwilligers, die al weken proberen de vlammen te blussen die een groot deel van het Amazonewoud in de provincie Guarayos hebben verwoest, zijn diep onder de indruk door de stortregens die gedurende 35 minuten in het gebied vielen, gevolgd door een lichte motregen die ertoe bijdroeg om dat groene gebied met een onschatbare naturalistische waarde te bevochtigen.

De vrijwillige brandweerlieden, die samen met  de brandweer van de Quebracho Foundation in Guarayos hebben gedanst en gebeden, verwelkomden het noodzakelijke water als een wonderbaarlijke gebeurtenis die wat hoop en opluchting geeft na een werkelijk moeilijke zomer voor de Amazone:

"Gezegend zij de Heer dat hij ons gezegend heeft, ons een beetje rust heeft gegeven om kracht te herwinnen,... zegen ons allemaal Heer, Santa Cruz en Bolivia, allen die zoveel vochten en zij die aan uw zijde waren gebleven".

Eindelijk, ook al was het van korte duur, geweldig nieuws voor de groene long van de aarde!

Advertisement