Ze verbiedt haar kinderen om tablets en tv te gebruiken: na 7 maanden worden boeken hun favoriete tijdverdrijf

Janine image
door Janine

16 November 2019

Ze verbiedt haar kinderen om tablets en tv te gebruiken: na 7 maanden worden boeken hun favoriete tijdverdrijf
Advertisement

We praten vaak over de schade die overmatig gebruik van technologische apparaten kan veroorzaken bij de kleintjes, zowel op korte als op lange termijn. Kinderen moeten in feite niet te veel tijd besteden achter de schermen van smartphones en tablets, noch mogen ze daar worden "geparkeerd" door hun ouders, die misschien geen tijd hebben - of denken dat ze het niet hebben - om met hen te praten of hen gerust te stellen.

Molly DeFrank, Californische schrijfster en blogster, moeder van 5 kinderen, heeft besloten om iedereen te laten zien dat het mogelijk is om de technologie uit te schakelen en een beetje te "ontgiften" van alle intelligente apparaten die we dagelijks gebruiken en ons omringen. En de resultaten zijn zeker bemoedigend. Laten we eens kijken.

via Daily Mail

Advertisement

We did not stage this photo. Months ago we removed screen time from our kids. Why? Because my precious babies were...

Pubblicato da Molly DeFrank su Giovedì 7 novembre 2019

Molly vond het altijd het beste om de tijd die kinderen doorbrachten voor de tv, tablet, computer of mobiele telefoon te controleren en te beperken. Als ze ze eerst een uur per dag gaf, besloot de vrouw na een paar maanden dat het tijd was om te proberen haar kinderen volledig de mogelijkheid te ontzeggen om hun vrije tijd thuis op die manier te gebruiken.

De protesten, de grillen en de klachten van de kinderen, zelfs wanneer Molly de gebruikstijd tot een uur heeft beperkt, ontbraken niet, en dit heeft het dagelijks leven van de vrouw zeker niet eenvoudig gemaakt. Om deze reden werd een pauze absoluut noodzakelijk en, volgens wat de schrijfster heeft gedocumenteerd, heeft deze drastische maatregel zijn vruchten afgeworpen.

Advertisement
Molly DeFrank/Facebook

Molly DeFrank/Facebook

Als passieve toeschouwers van video's, films en tekenfilms zijn de kinderen van Molly actieve protagonisten van hun vrije tijd geworden. Ze begonnen op een gedeelde, inclusieve en coöperatieve manier te spelen, echte boeken te lezen en hun creativiteit te gebruiken, een kwaliteit die bij kinderen zeker niet ontbreekt en die het risico lopen te worden overschaduwd door een overmatige aanwezigheid van technologie.

Molly DeFrank/Facebook

Molly DeFrank/Facebook

Bovendien hebben verschillende onderzoeken herhaaldelijk aangetoond dat het misbruiken van deze apparaten zeker niet goed is voor kinderen, die het risico lopen op te groeien met meer afgeleide, agressieve en ruziemakende karakters. De foto toont de kinderen die in een boek zijn verzonken, genomen en gedeeld door Molly om iedereen de positieve verandering te laten zien die haar kinderen ervaren, en is om deze reden echt symbolisch.

Molly DeFrank/Facebook

Molly DeFrank/Facebook

Een ervaring die veel mensen echt kan laten nadenken over hoe geschikt het is om te proberen in ieder geval de constante toegang van kinderen tot technologische apparaten te beperken. Ze zullen als volwassenen voldoende tijd hebben om ze te gebruiken zoals ze willen.

Maar de kindertijd moet een moment van fantasie, verbeelding en echte omgang - niet virtueel - blijven met andere kinderen.

Advertisement