Deze kleine insectvormige robot verandert de dorre woestijn in een groene tuin - Curioctopus.nl
x
Deze kleine insectvormige robot verandert…
De kat blijft tijdens de les stil onder het bureau zitten: de leerling nam hem stiekem mee naar school Culinaire rampen: 15 foto's van onaantrekkelijke gerechten waardoor je de eetlust verliest

Deze kleine insectvormige robot verandert de dorre woestijn in een groene tuin

09 Januari 2022 • Door Janine
1.041
Advertisement

Het heet "A'seedbot" en is een heel bijzondere robot: hij weet wat de beste en natste plek is om een ​​zaadje te planten. Dit is een ongelooflijke steun voor telers die werken op bijzonder moeilijke en droge gronden. Het heeft een lengte van 20 centimeter, heeft een navigatiesysteem waarmee het onafhankelijk kan bewegen. Het wordt opgeladen door de zon omdat het is uitgerust met zonnepanelen, maar werkt 's nachts op zoek naar de meest vruchtbare punten van de bodem.

De uitvinder komt van het Dubai Institute of Design and Innovation en laat je dromen van een andere toekomst voor de grote woestijnvlakten van onze planeet.

Niet iedereen weet dat woestijnen zich over de hele wereld voortdurend uitbreiden: elk jaar ondergaat een gebied gelijk aan ongeveer 6 miljoen hectare het proces van woestijnvorming. De redenen zijn verschillend, maar allemaal toe te schrijven aan menselijk handelen. Ongeschikte landbouwtechnieken, intensieve landbouw, ontbossing hebben een verandering in het vegetatieve landschap veroorzaakt. Woestijnen zijn toegenomen en groene gebieden zijn dramatisch afgenomen, en het probleem wordt - jaar na jaar - steeds duidelijker.

In dit kader blijkt het afstudeerproject van ontwerper Mazyar Etehadi van het Dubai Institute of Design and Innovation bijzonder interessant te zijn. Mazyar, zich bewust van de situatie en verlangend om een ​​verschil te maken, ontwierp deze kleine insectvormige robot. De robot is ongeveer 20 centimeter groot en heeft tot doel het onbewoonbare zandwoestijngebied om te vormen tot een groen landschap. Uitgerust met zonnepanelen op zijn rug, laadt de robot - vergelijkbaar met een babyzeehond - overdag op en dwaalt 's nachts over de grond.

Wanneer het vruchtbare gebieden identificeert, rapporteert het deze en plant het zaden op basis van de gegevens die het van zijn sensoren en navigatiesysteem ontvangt.

Advertisement

De kleine pootjes van de propeller robot kruipen door het zand op zoek naar de juiste luchtvochtigheid om zaden te planten.

Naast de bodemvochtsensor is de robot uitgerust met een afstandssensor, hij stuurt ook rapporten naar de eigenaar om hem van alle statistische gegevens te voorzien om het gekozen gebied te bewaken. Volgens de uitvinder is dit project gericht op verschillende doelgroepen, van overheidsinstanties tot boeren die alle problemen in verband met landbouw moeten aanpakken in gebieden ver van irrigatiebronnen.

Een uitvinding die ons in een groenere wereld projecteert en in staat is om de periode van opwarming van de aarde waarin we allemaal leven te overwinnen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt