Loop je langzaam of snel? Volgens deze studie kan lopen je IQ onthullen - Curioctopus.nl
x
Loop je langzaam of snel? Volgens deze…
Chauffeur krijgt een verzoek om hulp van een vrouw en doet zich voor als haar vriend om haar te beschermen Dit kartonnen huis is in een mum van tijd in elkaar gezet en gaat 100 jaar mee: het voordelige en duurzame idee

Loop je langzaam of snel? Volgens deze studie kan lopen je IQ onthullen

28 December 2021 • Door Janine
2.815
Advertisement

Wat zijn de signalen waarmee we kunnen bepalen of iemand meer of minder intelligent is? Het antwoord op deze vraag zou zeker vele en verschillende facetten kunnen hebben, maar we zijn er zeker van dat weinigen zouden denken dat een van hen de manier van lopen is.

Toch is dat zo, volgens de oorspronkelijke studie van de Duke University waarover we je gaan vertellen. Door verschillende manieren van lopen te analyseren en te vergelijken, konden de onderzoekers verbanden leggen tussen deze en de intellectuele capaciteiten van mensen, evenals hun biologische veroudering. Er zouden dus aanzienlijke verschillen zijn tussen een langzame en een snelle loop. Klaar om meer informatie te krijgen?

via: Time.News

Zoals gezegd is het onderzoek uitgevoerd door experts van Duke University, een van de meest prestigieuze universiteiten in de Verenigde Staten. Aan de basis van het onderzoek ligt een heel precieze veronderstelling: niet iedereen loopt hetzelfde, en door de verschillende stijlen te observeren is het mogelijk informatie over mensen te verkrijgen, niet alleen op het vlak van ontspanning of eventuele nervositeit, maar ook op het niveau van intelligentie.

Vertel me hoe je loopt en ik zeg je wie je bent, zou je daarom kunnen zeggen, en blijkbaar is dat echt zo. Kijkend naar een steekproef van ongeveer 1.000 mensen van middelbare leeftijd, nodigden Amerikaanse wetenschappers hen uit om met verschillende snelheden te lopen met behulp van loopbanden, variërend van hun meest normale tempo tot hun snelste tempo zonder te rennen. Tussen de ontdekkingen door moesten de deelnemers raadsels oplossen.

Via deze raadsels, hersenscans, data en IQ-metingen konden de onderzoekers conclusies trekken over de intellectuele capaciteiten van mensen en de biologische verouderingsstatus. In de praktijk kan de manier van lopen dus een vrij duidelijk signaal zijn dat aan deze aspecten is gekoppeld. Degenen die langzamer liepen, hadden ook een lager hersenvolume en waren fysiek "ouder" dan degenen die, ondanks dat ze in hetzelfde jaar waren geboren, sneller liepen.

Advertisement

Line Jee Hartmann Rasmussen, moleculair biomedische wetenschapper, auteur van de studie, zei dat dit onderzoek absoluut nuttig kan blijken te zijn om te bepalen wie, naarmate we ouder worden, meer of minder biologische problemen in verband met veroudering riskeren. Kortom: als je snel loopt, maak je geen zorgen, want je zou een voorsprong kunnen hebben op veel andere mensen, vooral op de lange termijn.

Wat vind je van dit onderzoek?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt