Zwitserland is van plan om de reis van thuis naar kantoor op te nemen in de werktijden van ambtenaren - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Zwitserland is van plan om de reis van…
Met dit bed kun je uitrusten alsof je in een nest ligt, omringd door gigantische eieren De sokken die de poten van onze favoriete dieren reproduceren, komen op de markt

Zwitserland is van plan om de reis van thuis naar kantoor op te nemen in de werktijden van ambtenaren

Door Janine
959
Advertisement

Voor veel mensen kan de dagelijkse reis naar het werk een echte uitdaging zijn. Verkeer, ongemak met het openbaar vervoer, lange te overbruggen afstanden en verschillende onverwachte gebeurtenissen maken de reis van huis naar kantoor en weer terug bijna vermoeider dan het werk zelf.

De tijd die het kost om zich te verplaatsen, kost uren van de uit te voeren taken, met onvermijdelijke vertragingen die moeten worden ingehaald. In Zwitserland echter belooft een maatregel die ambtenaren treft en waar de grote vakbonden om vragen een revolutie teweeg te brengen. Om het werk flexibeler te maken en het gebruik van openbaar vervoer aan te moedigen, heeft de overheid een bijzondere wetgeving opgesteld.

Werknemers van Zwitserse overheidsinstellingen zullen ook de reis van huis naar werk kunnen meetellen als effectieve werkuren. Precies: alle pendelaars die door staatsbedrijven zijn aangenomen, kunnen vanaf 1 januari 2020 werken in treinen of bussen, zolang ze het openbaar vervoer gebruiken, om het werk en het dagelijks leven van mensen gemakkelijker te maken. Op deze manier kunnen werknemers beginnen met werken vóór ze op kantoor aankomen.

De regel is niet automatisch en geldt niet voor alle ambtenaren. In feite kan elk individueel hoofdkantoor het al dan niet goedkeuren, afhankelijk van de behoeften van de werknemers. Bovendien is in Zwitserland de gemiddelde tijd die nodig is om naar het werk te gaan en terug naar huis te keren ongeveer 62 minuten per dag. Werken in die situatie betekent dus minder belasting en verblijf op kantoor.

foto: Pixabay

Het is vanzelfsprekend dat het controleren van het werk van werknemers tijdens hun verplaatsing niet eenvoudig is, en veronderstelt dat op basis van deze mogelijkheid er een aanzienlijke dosis vertrouwen is tussen werknemers en werkgevers, zoals uitgelegd door Jens O. Meissner, docent van de organisatieplanning.

Zwitserland gelooft echter sterk in deze wetgeving, uit naam van de noodzaak om tijdschema's te flexibiliseren, in de eerste plaats sterk ondersteund door Anand Jagtap, hoofd personeelszaken van de Zwitserse openbare kantoren. Wie weet wordt dat aanbod in Zwitserland een mogelijkheid om ook in andere landen van Europa en de wereld toe te passen. Misschien kan het de stress en het dagelijks ongemak van veel mensen verminderen en hen aanmoedigen om zich op een duurzamere manier te verplaatsen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt