De 7 munten van 2 euro die duizenden euro's waard kunnen zijn, wereldwijd zeer gewild

Janine image
door Janine

13 Januari 2020

De 7 munten van 2 euro die duizenden euro's waard kunnen zijn, wereldwijd zeer gewild
Advertisement

Munten zijn veel minder waard dan bankbiljetten, omdat ze zijn geslagen met een lagere geldwaarde, maar er zijn gevallen waarin munten een hogere waarde hebben, wat niet overeenkomt met het afgedrukte getal. We hebben het over zeldzame munten, die als zodanig worden beschouwd omdat ze in zeer beperkte aantallen in omloop zijn of omdat ze zijn geslagen met een fout, die hun waarde aanzienlijk verhogen.

In Europa zijn er bijvoorbeeld enkele munten van 2 euro die tot duizenden euro's waard kunnen zijn en die we zonder dat we het weten in onze portemonnee zouden kunnen hebben! Neem een kijkje op de achterkant van de munten om ervoor te zorgen dat je geen munt uitgeeft die zeldzamer is dan je denkt!

via fleur-de-coin

Advertisement

Malta

Malta

Deze munt viert de datum van de eerste verkiezingen in Malta, die plaatsvonden in 1849; het is van onschatbare waarde voor de inwoners van het land, maar het is zeldzaam omdat slechts 430.000 munten in omloop werden gebracht. Om deze reden wordt de waarde geschat op ongeveer 20 euro.

Advertisement

Spanje

Spanje

Deze munt viert de verjaardag van de Economische en Monetaire Unie. Er zijn er meerdere gecreëerd die dezelfde gelegenheid vieren en de waarde van de munt hangt af van de editie en het jaar: grofweg varieert de waarde van deze munt van 60 tot 140 euro.

Slovenië

Slovenië

Deze munt viert het Verdrag van Rome, oftewel het verdrag tot oprichting van de Europese Economische Gemeenschap, 50 jaar na ondertekening. Ongeveer 40.000 stuks werden geslagen en de waarde van elke munt is ongeveer 40 euro.

De 7 munten van 2 euro die duizenden euro's waard kunnen zijn, wereldwijd zeer gewild - 4

Deze munt stelt het kruisvormige beeldhouwwerk voor dat dateert uit de prehistorie, gevonden in de Cypriotische stad Pomos. Het vertegenwoordigt hoogstwaarschijnlijk het vrouwelijke symbool van vruchtbaarheid. Tot een paar jaar geleden waren er veel minder stuks in omloop, ongeveer 90.000, en de waarde bereikte zelfs 200 euro.

San Marino

San Marino

Deze munt toont de halve buste van Bartolomeo Borghesi, een beroemde numismaticus (expert in munten en hun geschiedenis). Elke munt is zeldzaam en rond de 190 euro waard.

Advertisement

Monaco

Monaco

Het is een van de munten met de grootste waarde. De munt in kwestie toont de beroemde Grace Kelly, die prinses werd in 1956 door haar huwelijk met Rainier III van Monaco. Als je hem tegenkomt, heb je een munt in handen met een waarde die veel groter is dan die op haar gezicht: op de veiling kan het zelfs 3000 euro opbrengen.

Vaticaanstad

Vaticaanstad

Deze munt herdenkt de Jeugddag die in 2005 in Keulen werd gehouden. 100.000 exemplaren zijn geslagen en hebben een waarde van ongeveer 300 euro.

Advertisement
Santeri Viinamäki/Wikimedia

Santeri Viinamäki/Wikimedia

Nu weet je dat het de moeite waard is om naar de achterkant van de 2 euromunten te kijken om te zien of je een zeldzame munt in handen hebt die je veel meer zou kunnen opleveren dan je denkt!

Advertisement