Deze 2 katten van het ras Blauwe Rus betoveren iedereen met hun groene ogen en grijze vacht - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze 2 katten van het ras Blauwe Rus…
Schermen maken kinderen prikkelbaar, depressief en lusteloos: 6 manieren waarop ze negatief reageren op de hersenen Een meisje van 1,50 m lang illustreerde alle voordelen van klein zijn in haar tekeningen

Deze 2 katten van het ras Blauwe Rus betoveren iedereen met hun groene ogen en grijze vacht

Door Janine
1.627
Advertisement

Katten zijn geliefd om hun onafhankelijke karakter, hun geheimzinnige en onvoorspelbare gedrag. Er zijn veel kattenrassen die door de jaren heen de felbegeerde stamboom hebben verkregen, en sommige vertonen zeer bijzondere kenmerken. Tegenwoordig zie je vaak sociale profielen voor katten, waar prachtige foto's worden gepubliceerd die ze in al hun pracht laten zien.

Xafi en Auri behoren tot de katten voor wie een Instagram-profiel is gereserveerd, en het is precies hier dat ze beroemd zijn geworden: hier is het prachtige stel katten van het ras Blauwe Rus.

Dit zijn Xafi en Auri, de twee Blauwe Russen van het Amerikaanse type. Het is een heel bijzonder kattenras, gekenmerkt door een korte, dikke, zeer zachte vacht, met grijsblauwe tinten en groene ogen.

Xafi en Auri behoren in het bijzonder tot de Amerikaanse subgroep, waar de katten een slanker lichaam vertonen met zeer lange poten, bredere oren en ronde ogen.

Advertisement

Xafi en Auri hebben een mooie grijze kleur die af en toe lichtblauwe ondertonen onthult. De ogen zijn ook opmerkelijk: ze zijn niet alleen groen zoals bij dit ras hoort, maar ze hebben verschillende kleuren, in het bijzonder tinten die neigen naar lichtblauw in het centrale gedeelte.

Net als de andere katten van dit ras hebben Xafi en Auri ook zachte, typische "katachtige" manieren, ze zijn zeer intelligent en onafhankelijk van aard. Het zijn bekwame klimmers en ze houden ervan om op de schouders van hun baasjes te zitten. Katten van dit ras zijn speels, sommige exemplaren leren zelfs enkele commando's, net als hondenpups.

Verwacht geen miauwen van deze katten: ze kunnen korte piepende geluiden maken, maar over het algemeen is het een zeer stil ras.

Advertisement

Xafi en Auri zijn twee poezen, respectievelijk geboren in april 2016 en september van hetzelfde jaar. In feite zijn het bloedzussen, de ouders zijn dezelfde, maar ze behoren tot twee verschillende nesten.

Advertisement

Omdat ze zussen zijn, lijkt hun uiterlijk erg op elkaar, maar volgens hun baasjes, Anneken Prsck en haar partner, zijn ze allebei anders: Xafi heeft in feite een iets lichtere vacht en een meer hoekige snuit. Auri is daarentegen donkerder en heeft grotere oren en een rondere snuit. Zelfs hun gemiauw is anders, alsook de bewegingen.

De naam Xafi is een verkleinwoord van Xafira: er werd voor gekozen vanwege de letter ‘X’, waarmee het nest waartoe het behoorde werd genoemd. Bovendien heeft Xafira met ‘saffier' te maken, de blauw gekleurde edelsteen die ook een van de nuances van de vacht van de kat is.

Advertisement

Auri daarentegen is de naam die werd gekozen vanwege het bijbehorende nest, aangegeven met de letter 'A'.

Hoewel de twee katten op verschillende tijdstippen werden geboren, pasten ze zich onmiddellijk aan elkaar aan. In korte tijd vond eenieder haar eigen ruimte in het huis en vond voordelen in het gezelschap van de ander.

Kattenliefhebbers zullen dit ras zeker waarderen, en in het bijzonder de twee prachtige katten Xafi en Auri: hun geheimzinnige glimlach is het meest fascinerende voor degenen die hen thuis of op hun persoonlijke Instagram-kanaal ontmoeten!

Tags: DierenKatten
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt