Een man slaagt erin een mooie tijger te vereeuwigen die met zijn 5 welpen in het bos loopt

Janine image
door Janine

15 Januari 2020

Een man slaagt erin een mooie tijger te vereeuwigen die met zijn 5 welpen in het bos loopt
Advertisement

Het is waar dat een foto soms meer zegt dan duizend woorden. Dat dacht ook Parveen Kaswan, toen hij een foto nam en bewonderde die snel de wereld rond ging en op een lieve en fascinerende manier liet zien hoe geweldig en machtig de natuur van onze planeet kan zijn.

De man, die werkt voor de Indian Forest Service en lid is van de International Union for Conservation of Nature (IUCN), is erin geslaagd om een majestueuze tijger onsterfelijk te maken die in het bos loopt met zijn 5 welpen en een beeld geeft aan het leven wat, behalve mooi is, om verschillende redenen belangrijk is.

via Parveen Kaswan

Advertisement

Allereerst zijn 5 welpen voor een tijger, als we bedenken dat deze dieren er gemiddeld ongeveer 3 baren, echt veel. Dit is natuurlijk een positief teken met betrekking tot het behoud van de soort. In India is, net als op andere plaatsen in de wereld, het voortbestaan van tijgers, voor gevaren en bedreigingen die vooral door de mens zijn veroorzaakt, al langer in gevaar gebracht.

Advertisement
Pexels

Pexels

In de loop der jaren zijn er veel wetten aangenomen om deze prachtige bosbewoners te beschermen. Op dezelfde manier zijn pogingen gedaan om hun leefgebieden veilig te maken. Dit in overweging nemend, symboliseert een foto zoals die van Kaswan dat India, ondanks de menselijke wreedheid en de voortdurende bedreigingen voor de te beschermen dieren, in zijn opzet slaagt.

Mensen en tijgers kunnen vreedzaam samenleven, zonder dat eerstgenoemden, met hun hebzucht, hun honger naar winst en roekeloze acties, schadelijk zijn voor laatstgenoemden. We wensen deze moeder en haar prachtige welpen een prachtige toekomst.

Advertisement