In India is deze tijger vereeuwigd naast de bulldozers die zijn bos vernietigen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
In India is deze tijger vereeuwigd naast…
Hij kan niet trainen in de sportschool omdat hij in isolatie zit: een jongen loopt een volledige marathon op zijn balkon Fender biedt gratis online gitaar-, bas- en ukelelelessen aan voor degenen die in quarantaine zijn

In India is deze tijger vereeuwigd naast de bulldozers die zijn bos vernietigen

Door Janine
954
Advertisement

Wie is er nog nooit geconfronteerd met een afbeelding die meer zei dan duizend woorden, belangrijke concepten en suggesties? Misschien merken we in eerste instantie niet hoeveel een simpele, soms zelfs toevallige foto kan communiceren.

Dit geldt zeker voor de trieste en tegelijkertijd mooie foto, die een officier van de Indiase bosbouw op zijn Twitter-account heeft gepubliceerd. Een momentopname die ons vertelt over een situatie die misschien ver weg lijkt, maar die de dramatische realiteit is waar elke dag prachtige dieren als tijgers mee te maken hebben. De vernietiging van hun leefgebied door mensen is een reële bedreiging die hun voortbestaan ernstig in gevaar brengt.

De tijger die de hoofdrol speelt op deze foto lijkt het goed te weten, verdrietig liggend in het midden van twee machines, waarschijnlijk daar achtergelaten tijdens een pauze van de activiteiten van ontbossing. “Van wie is deze plek?” Vroeg Parveen Kaswaan zich af, in de tweet met de foto van de onbekende auteur.

En in feite komt het erop neer dat je je dat afvraagt, dat de mens, met zijn honger naar winst, zijn roekeloze daden en zijn hebzucht, altijd heeft gehandeld alsof hij de enige bewoner van de planeet was. Zo veroorzaakt hij een vernietiging die ook schadelijk is voor hemzelf, en claimt hij het recht om het lot te kunnen beslissen van veel dieren die functioneel zijn voor ecosystemen, die langzaam aan het verdwijnen zijn.

Als we naar deze foto kijken, krachtig in zijn eenvoud, vragen we ons af hoe verontrustend het moet zijn om een ​​bulldozer te observeren met de ogen van een dier dat zijn leefomgeving verliest. Hoewel we niet weten of de tijger die op de foto is afgebeeld zijn huis echt vernietigd heeft zien worden, is het nu meer dan ooit tijd om meer bewust te worden van de omgeving. Het is niet langer mogelijk om te blijven doen alsof alles van ons is en oneindig is.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt