Een jongen en zijn 20 assistenten hebben een gigantische leeuw uit een enkele mammoetboom gesneden

Janine image
door Janine

09 Februari 2020

Een jongen en zijn 20 assistenten hebben een gigantische leeuw uit een enkele mammoetboom gesneden
Advertisement

Op een van de grootste pleinen in China staat een enorm beeldhouwwerk van een gigantische leeuw, waarvan het belangrijkste kenmerk is dat het in de loop van 3 jaar door de plaatselijke kunstenaar Dengding Rui Yao uit één boomstam van een mammoetboom is gesneden. Met behulp van zijn 20 assistenten werd het houtsnijwerk in december 2015 voltooid en meer dan 3000 mijl vervoerd naar het Fortune Plaza in de Chinese stad Wuhan, waar de zogenaamde “Oostelijke leeuw" nog steeds trots staat.

via My Best Place

Advertisement

Leeuwen zijn geen nieuwigheid in de Aziatische cultuur, vooral de Chinese cultuur: sinds de middeleeuwen, en vervolgens tijdens de periode van de Han-dynastie, hebben deze buitengewone en majestueuze katachtigen altijd de macht gesymboliseerd tegen de boosaardige krachten die de mens kunnen aanvallen.

Advertisement

Het is geen toeval dat standbeelden van leeuwen te vinden zijn aan de poorten van de oudste gebouwen en paleizen van China, zoals aan de poorten van het keizerlijk paleis in de hoofdstad Beijing.

Het majestueuze werk van de mammoetboom van Dengding Rui Yao is echt bewonderenswaardig en is zeker een attractie om minstens één keer in je leven met eigen ogen te zien!

Advertisement