Een jongen en zijn 20 assistenten hebben een gigantische leeuw uit een enkele mammoetboom gesneden - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een jongen en zijn 20 assistenten hebben…
21 foto's van dieren met hun kleintjes die laten zien hoe mooi en moeilijk de taak van het ouderschap is Een fotograaf legt het moment vast waarop een orang-oetan een man een hand geeft om hem te helpen

Een jongen en zijn 20 assistenten hebben een gigantische leeuw uit een enkele mammoetboom gesneden

Door Janine
2.518
Advertisement

Op een van de grootste pleinen in China staat een enorm beeldhouwwerk van een gigantische leeuw, waarvan het belangrijkste kenmerk is dat het in de loop van 3 jaar door de plaatselijke kunstenaar Dengding Rui Yao uit één boomstam van een mammoetboom is gesneden. Met behulp van zijn 20 assistenten werd het houtsnijwerk in december 2015 voltooid en meer dan 3000 mijl vervoerd naar het Fortune Plaza in de Chinese stad Wuhan, waar de zogenaamde “Oostelijke leeuw" nog steeds trots staat.

Leeuwen zijn geen nieuwigheid in de Aziatische cultuur, vooral de Chinese cultuur: sinds de middeleeuwen, en vervolgens tijdens de periode van de Han-dynastie, hebben deze buitengewone en majestueuze katachtigen altijd de macht gesymboliseerd tegen de boosaardige krachten die de mens kunnen aanvallen.

Het is geen toeval dat standbeelden van leeuwen te vinden zijn aan de poorten van de oudste gebouwen en paleizen van China, zoals aan de poorten van het keizerlijk paleis in de hoofdstad Beijing.

Het majestueuze werk van de mammoetboom van Dengding Rui Yao is echt bewonderenswaardig en is zeker een attractie om minstens één keer in je leven met eigen ogen te zien!

Advertisement
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt