Dit huis is bedekt met spiegels: het past perfect in het landschap en ziet er nooit hetzelfde uit - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Dit huis is bedekt met spiegels: het…
14 onhandige maar onweerstaanbare katten verrast door hun baasjes in de meest absurde situaties 24 grappige foto's van honden die met hun

Dit huis is bedekt met spiegels: het past perfect in het landschap en ziet er nooit hetzelfde uit

Door Janine
1.567
Advertisement

Als we denken aan een ranch, zien we rustieke gebouwen voor ons, met een eenvoudige maar onmiskenbare uitstraling, perfect passend in de landelijke omgeving waar ze zich bevinden. Hetzelfde geldt voor een berghut: balken, hellend dak en steen maken het onmiddellijk herkenbaar.

Wat zou je denken als je voor een chalet staat dat op een ranch lijkt, maar helemaal bedekt is met.. spiegels? Waarschijnlijk zou je dat vreemd vinden, maar zo'n structuur bestaat en bevindt zich in Zwitserland, ondergedompeld in de prachtige omgeving van de Alpen.

via: Dezeen

We zijn in Videmanette, in de Zwitserse Alpen van Gstaad, een stad in het kanton Bern. Hier, in de stijl van een Californische ranch, bevindt zich een huis dat echt ongelooflijk is. Meer dan een huis, is het in feite een architecturaal ontwerp dat het landschap eromheen zo trouw respecteert dat het volledig wordt weerspiegeld.

De buitenmuren van dit huis zijn namelijk volledig bedekt met spiegels, met het precieze doel om de omgeving te weerspiegelen en binnenin te verdwijnen. Een echt origineel idee, ontstaan uit de geest van de Amerikaanse kunstenaar Doug Aitken. Het is in feite een site-specifieke installatie, dat wil zeggen, ontworpen om op een specifieke plaats te worden ingevoegd.

Advertisement

In werkelijkheid is Mirage niet specifiek gemaakt voor de Zwitserse Alpen: het is al in de Zuid-Californische woestijn en in een gebouw in Detroit geplaatst voordat het naar Gstaad werd verplaatst. De bedoeling is om architecturale werken te maken die zowel in het landschap passen als zich in het landschap zelf bevinden. Het huis is nooit hetzelfde: met het verstrijken van de uren, dagen en seizoenen verandert het van uiterlijk en volgt het precies de evolutie van alles eromheen.

Kortom: de wereld verandert, en dit huis verandert mee. Niets op het oppervlak van Mirage wordt tweemaal op dezelfde manier herhaald, hoewel de verschillen misschien onmerkbaar lijken.

De prachtige Zwitserse bergen tekenen hun figuren en hun adembenemende kleuren op de muren. En wie weet wat Mirage nog meer zal tonen op de plaatsen waar het in de toekomst zal worden geïnstalleerd...

Advertisement
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt