Tussen deze twee albino-zussen zit 12 jaar verschil: hun uiterlijk is uniek en fascinerend

Janine image
door Janine

25 Januari 2020

Tussen deze twee albino-zussen zit 12 jaar verschil: hun uiterlijk is uniek en fascinerend
Advertisement

Albinisme is een genetische aandoening waarbij de pigmentatie van de huid, het haar, en vaak zelfs de ogen volledig of gedeeltelijk ontbreekt. Albino's worden gedwongen een voorzichtig bestaan te leiden, altijd beschut tegen de zon.

Asel en Kamila Kalaganov zijn twee zussen, geboren in Kazachstan, er zit 12 jaar tussen de twee; allebei zijn ze geboren met een vorm van albinisme die hen uniek en tegelijkertijd fascinerend maakt.

via Daily Mail UK

Advertisement

Asel en Kamila Kalaganov zijn twee zussen, met 12 jaar verschil, en komen uit Kazachstan.

Advertisement

De moeder, een 38-jarige vrouw, zei dat ze erg verrast was toen ze haar eerste pasgeboren dochter zag; in Kazachstan komt albinisme namelijk zeer zelden voor. Toen bleek dat het tweede kind ook een albino zou worden, was het bijna een schandaal. Albino-kinderen waren daar bijna nooit te zien, en daarom begonnen familieleden te denken dat de vader van de meisjes niet de echtgenoot van de vrouw was, maar een man met een lichte huid.

Gelukkig legden de artsen de situatie uit: de moeder en vader van de meisjes hadden een genetische afwijking die het verschijnen van albinisme uiterst waarschijnlijk maakte. Sinds hun geboorte hebben de meisjes altijd de aandacht getrokken van iedereen die in de wieg keek om hen te observeren. Ook nu Asel naar school gaat, kan niemand zijn ogen van haar afhouden.

De bijzonderheid van de twee trok echter ook de aandacht van modellenbureaus die de familie begonnen te vragen om de zussen op een fotoset te laten poseren. Asel begon met poseren op haar 10e, maar de jongste begon met het maken van foto's op 2-jarige leeftijd.

Helaas moeten Asel en Kamila, net als de meeste albino's, ook een zeer specifieke levensstijl leiden: ze mogen zich niet blootstellen aan zonlicht en om deze reden moeten ze hun huid altijd bedekken met beschermende crèmes, kleding met lange mouwen dragen en zichzelf beschermen met een paraplu. Daarom geven ze de voorkeur aan de avond en de nacht wanneer ze niet al deze problemen hebben. Bovendien hebben Asel en Kamila, ook vanwege albinisme, problemen met het gezichtsvermogen.

Advertisement

Om het leven van de twee gemakkelijker te maken, is het gezin van plan om van hun geboortestad, Aktau, naar de hoofdstad Nursultan te verhuizen, waar het klimaat koeler is. De zussen beginnen erg populair te worden en we wensen hen al het beste toe in hun leven!

Advertisement