In dit Chinese dorp heeft de natuur het overgenomen door verlaten huizen en straten te "veroveren" - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
In dit Chinese dorp heeft de natuur…
15 schattige dieren die nooit ophouden de buiken van hun zwangere baasjes te verwennen In 25 jaar hebben we een hoeveelheid warmte in de oceanen vrijgegeven die gelijk staat aan de energie van 4 atoombommen per seconde

In dit Chinese dorp heeft de natuur het overgenomen door verlaten huizen en straten te "veroveren"

Door Janine
2.655
Advertisement

Hoewel een van de grootste fouten van de mens is geweest om de realiteit te onderwerpen die hem altijd heeft verwelkomd, keren de krachten van Moeder Natuur zich vroeg of laat tegen de werken van de mens; vroeg of laat neemt het "groene" dat ons altijd een thuis heeft gegeven wraak op ons met resultaten die soms rampzalig zijn, en soms... onverwacht, zo niet zelfs poëtisch; zoals gebeurde met het verlaten dorp Houtou Wan in China.

via: CNN

Na in de steek te zijn gelaten, heeft de natuur de verantwoordelijkheid voor het stadje opgeëist en is nu een magische plek die al snel een belangrijke attractie werd voor fotografen en toeristen. Ooit waren er ongeveer 3000 vissers, maar in de vroege jaren ’90 verlieten de inwoners de stad om dichter bij de grote stedelijke centra van de Aziatische natie te wonen.

Met het verstrijken van de tijd en het geleidelijk verlaten van zijn burgers, is Houtou Wan letterlijk overweldigd door de natuurlijke weersomstandigheden; nu zijn de gebouwen van het dorp bedekt met klimop en vervallen door wortels, wijnstokken en alles wat groen is in de weelderige omliggende natuur. Met uitzondering van wandelaars en een handvol oudere inwoners die weigeren uit hun geboortestad weg te gaan, is het dorp volledig uitgestorven.

Vanzelfsprekend is het "spook" -dorp Houtou Wan in de loop der jaren veranderd in een ontmoetingsplaats voor toeristen die op zoek zijn naar ongelooflijke emoties en ervaringen, letterlijk omringd door de bovenmenselijke kracht van Moeder Natuur. Hier zijn enkele van de meest fascinerende afbeeldingen gemaakt door webgebruikers:

Advertisement

Een plek om zonder twijfel minstens één keer in je leven te bezoeken!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt