Eshima Ohashi, de brug die zo steil is dat hij lijkt op de achtbaan van een pretpark

Janine image
door Janine

25 Juni 2020

Eshima Ohashi, de brug die zo steil is dat hij lijkt op de achtbaan van een pretpark
Advertisement

Als je van bruggen houdt en een echt unieke ervaring wilt hebben door eroverheen te rijden, mag je de duizelingwekkende sensatie van de Eshima Ohashi-brug, die zich in de dichtbevolkte stad Sakaiminato in Japan bevindt, absoluut niet missen. Belangrijkste kenmerk van deze indrukwekkende bouwconstructie? Het feit dat het in alle opzichten wordt beschouwd als de "achtbaanbrug". En terecht, te oordelen naar de foto's!

via Medium

De Eshima Ohashi-brug is gebouwd met een zeer steile helling, het wordt zelfs beschouwd als een plek om er minstens één keer in je leven met je auto over te rijden om een ​​sensatie te ervaren die lijkt op die van een echte achtbaan. De Japanse brug is op deze manier gerealiseerd omdat de rivier waarover het is gebouwd veel scheepsverkeer heeft en om ervoor te zorgen dat het transport aan de boven- en onderkant elkaar niet beïnvloedt, is de constructie zo hoog en hellend gemaakt om nog grotere boten eronder te laten varen.

Advertisement

Deze zeer unieke technische prestatie is zo ontworpen dat automobilisten het gevoel hebben alsof ze een extreem steile heuvel "beklimmen" voordat ze een angstaanjagende afdaling maken aan de andere kant van deze helling. Het is bijna alsof de brug in tweeën is gebroken en je aan beide kanten omhoog en omlaag kunt.

Een duizelingwekkende sensatie dat velen in de Japanse stad willen ervaren.

En ondanks de terughoudendheid van degenen die echt bang zijn om deze brug over te steken uit angst voor de klim maar vooral voor de "steile" afdaling, wil het lokale bestuur benadrukken dat de technische onderneming zeer veilig en vrij van gevaren is, aangezien de brug nog nooit getuige is geweest van auto-ongelukken van welke aard dan ook.

Desondanks is de Eshima Ohashi-brug nu een van de 24 favoriete toeristische attracties van de Japanse stad Sakaiminato, en al degenen die hier minstens een keer zijn gepasseerd, wilden de spanning ervaren van het maken van een autorit op de zogenaamde "achtbaanbrug".

Ben jij een van degenen die er niet overheen durft te rijden of wil je deze ervaring vol adrenaline weleens meemaken?

Advertisement