Volgens deskundigen zal de zomer van 2020 misschien wel de heetste van de afgelopen 100 jaar zijn - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Volgens deskundigen zal de zomer van…
Svart: het zeer energiezuinige hotel aan de voet van een Noorse gletsjer De Stille Oceaan is zo zuur geworden dat het schild van krabben begint te smelten

Volgens deskundigen zal de zomer van 2020 misschien wel de heetste van de afgelopen 100 jaar zijn

Door Janine
9.186
Advertisement

Als het waar is dat "er geen seizoenen meer zijn", zou het tegenwoordig voldoende zijn om op zijn minst een duidelijk onderscheid te maken tussen zomer en winter. Toch waren de gemiddelde temperaturen in december 2019 veel hoger dan het gemiddelde: in Noord-Italië bijvoorbeeld bereikte de thermometer op 25 december 20°C. Het was waarschijnlijk de warmste kerstnacht van de afgelopen jaren! In Moskou en St. Petersburg brachten ze een december zonder sneeuw door, wat heel vreemd is voor de twee steden.

Over het breken van records gesproken, de zomertemperaturen van 2020 zouden weleens de hoogste ooit in de afgelopen 100 jaar kunnen worden.

foto: Pixabay

Na een winter die ons redelijk milde temperaturen en niet al te veel regen heeft gegeven, kondigen de experts van het Europees Centrum voor Weersverwachtingen op Middellange Termijn een hete zomer aan: de warmste van de afgelopen 100 jaar! Volgens meteorologen zullen de maanden juni en juli worden gekenmerkt door de hitte, benauwdheid en een Noord-Afrikaanse anticycloon die de temperaturen duizelingwekkend zal doen stijgen. De zomer van 2020 zal waarschijnlijk zelfs die van 2003 overtreffen, de heetste ooit tot nu toe geregistreerd.

De abnormale hitte kan dan ook leiden tot extreme natuurlijke fenomenen, zoals tornado's, waterbommen en onverwachte hagelbuien. Tot op heden kunnen we niet de wiskundige zekerheid hebben dat het een extreem hete zomer zal worden, maar alle aanwijzingen die de experts hebben verzameld, lijken in deze richting te leiden. Laten we afwachten of de lente verandering teweegbrengt of dat we ventilatoren en airconditioners moeten gaan aanschaffen.

Tags: GreenMilieu
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt