Omdat de beren zijn honing bleven stelen, besluit een imker ze in proevers te transformeren - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Omdat de beren zijn honing bleven stelen,…
10 honden die de hoofdrolspelers zijn geweest van Deze vergelijkende afbeeldingen laten zien hoe alles in een mum van tijd kan veranderen

Omdat de beren zijn honing bleven stelen, besluit een imker ze in proevers te transformeren

Door Janine
2.181
Advertisement

Niemand, beter dan een beer, weet hoe een honing van goede kwaliteit te onderscheiden van een slechtere. Deze dieren zijn dol op de gouden nectar die door bijen wordt geproduceerd en zouden echt alles doen om er een flinke hoeveelheid van te garanderen.

Het is geen toeval dat beren in de verbeelding van ons allemaal vaak worden geassocieerd met dit voedsel. Net als alle anderen, ook de beren die Ibrahim Sedef elke nacht bezoeken, een Turkse imker die op een bepaald moment niet meer wist hoe hij ze weg kon houden van zijn kostbare nectar, die hem aanzienlijke economische schade opleverde.

via: DHA

Ondanks de vele voorzorgsmaatregelen die Ibrahim heeft genomen, heeft niets de gewenste resultaten opgeleverd en bleven de beren, meer vastberaden dan ooit, zijn honing 's nachts stelen. Geen voedsel dat voor hen was achtergelaten, geen kooi of bescherming: de beren bleven zijn honing opeten. Daarom, uitgeput maar vastberaden, bedacht Sedef iets dat als we het geestig zouden definiëren een understatement zou zijn.

Dankzij enkele nachtzicht camera's vlakbij de met honing gevulde bijenkorven, observeerde Ibrahim de beren in hun gebruikelijke gedrag en besloot iets meer te doen. Op een grote tafel plaatste hij 4 verschillende soorten honing, speciaal voor hen, zodat ze zichzelf konden verzadigen zoals ze wilden, zonder de rest van de geproduceerde honing aan te tasten, en vooral zonder de bijenkorven te vernietigen.

Advertisement

Dus besloot Sedef, zoals een zeer ervaren strateeg zou doen, dichter bij zijn “vijand” te komen om hem beter te leren kennen, en ongetwijfeld ook voordeel te trekken toen hij ontdekte aan welke nectar de grote zoogdieren die voorkeur gaven.

Sindsdien zijn de zaken van Ibrahim aanzienlijk verbeterd: het is tamelijk zeldzaam om te kunnen opscheppen over de verkoop van een honing die is getest en goedgekeurd door de meest toonaangevende experts op dit gebied en het wordt zeker door alle liefhebbers gewaardeerd!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt