13 gedenkwaardige foto's van zwarte katten in al hun sympathie en elegantie - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
13 gedenkwaardige foto's van zwarte…
Er zitten veel bacteriën op de zool van onze schoenen, daarom raden sommige onderzoekers aan om ze buiten uit te doen Coronavirus, paus Franciscus loopt door de straten van Rome, en bidt voor het einde van de pandemie

13 gedenkwaardige foto's van zwarte katten in al hun sympathie en elegantie

Door Janine
16.772
Advertisement

Iedereen zal weleens in aanraking zijn gekomen met het bijgeloof dat ertoe leidt dat zwarte katten worden gezien als dragers van pech en ongeluk. In werkelijkheid is het een folkloristische en populaire overtuiging die teruggaat tot de middeleeuwen, toen katten met een zwarte vacht werden beschouwd als trouwe metgezellen van heksen. Weinig zichtbaar in de duisternis, verschenen deze katten onverwachts op de donkerste plaatsen en lieten iedereen schrikken.

Helaas is de neiging om zwarte katten op een negatieve manier te bekijken een vooroordeel dat tot op de dag van vandaag nog bestaat. Zozeer zelfs dat het voor velen van hen moeilijk is om geadopteerd te worden en een huis te vinden. Hun charme valt echter niet te ontkennen: als je naar ze kijkt besef je dat het vaak bijna "miniatuurpanters" zijn.

Om hun schoonheid en al hun katachtige sympathie te eren, hebben we daarom besloten om hier 13 foto's te verzamelen, die ze in tedere en grappige poses en situaties laten zien, en misschien zullen ze veel mensen ervan overtuigen dat een zwarte kat prachtig, aanhankelijk en lief is en net zo leuk als alle anderen!

1. Iemand hier is klaar om een grote sprong te wagen: laat hem maar, met die magnetische blik!

foto: Master1718

2. Mijn twee zwarte katten vielen praktisch tegelijkertijd in slaap: gisteravond vormden ze een hart met hun poten!

foto: beelzeybob
Advertisement

3. “Mens, alsjeblieft, mag ik met je mee boodschappen doen? Ik verveel me een beetje thuis…”

foto: Jahsikat

4. Zijn we er echt zeker van dat dit donkerharige kitten de drager is van een slecht voorteken? Als je er alleen maar naar kijkt wekt het al tederheid op!

foto: Shnig1

5. De winter kan soms verrassend komen: deze kat lijkt zichzelf te hebben vermomd, maar in werkelijkheid is hij alleen een beetje... bevroren!

foto: please_agree
Advertisement

6. "Ik hoorde een geluid onder de bank vandaan komen, ik ga kijken en… daar zit ‘ie, misschien nog meer verbaasd dan ik!'

7. Prachtig, met een diepe uitstraling, met zachte vacht maar ... op deze foto lijkt hij geen bek te hebben!

foto: tumb1r
Advertisement

8. Gezien zijn donkere vacht, is dit een geweldige manier om deze zwarte kat te beveiligen die rondsnuffelde in de buurt van een bouwplaats!

9. “Denk je dat ik ongeluk en pech breng? Dan steek ik mijn tong uit!”

Advertisement

10. “Mens, ook ik kan, net als mijn hondenvriend, mijn stem en mijn kracht laten horen, zie je wel?”

foto: Black Cats

11. De meest rechtse lijkt bijna op een soort van schaduw of een onbekend silhouet!

foto: Chiter-Pal

12. Nou, dit is, om de waarheid te zeggen, wel een beetje eng... Maar geen angst: zelfs al lijkt hij verlicht door een sinister licht, in werkelijkheid is het slechts een lamp in de grond!

foto: Imgur

13. Wanneer twee dieren besluiten vrienden te worden, is een verschil niet belangrijk: zij hebben elkaar misschien gekozen omdat ze prachtig zwart zijn!

foto: Black Cats

Zijn ze niet prachtig, met hun mysterieuze en elegante uitstraling?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt