Een ingenieur heeft “iglo’s” voor daklozen gemaakt: ze zijn waterdicht en behouden de lichaamstemperatuur - Curioctopus.nl
x
Een ingenieur heeft “iglo’s” voor…
Coronavirus: volgens de onderzoekers zou er een klimaatzone zijn waarin het zich gemakkelijker ontwikkelt De identiteit van de tweede patiënt ter wereld genezen van het hiv-virus is onthuld: de genezing is nu officieel

Een ingenieur heeft “iglo’s” voor daklozen gemaakt: ze zijn waterdicht en behouden de lichaamstemperatuur

19 Maart 2020 • Door Janine
4.990
Advertisement

Elke dag sterven duizenden daklozen aan de rand van de stoep over de hele wereld, die zich geen dak kunnen veroorloven om te leven en te slapen en voedsel om zichzelf te voeden, hun tragedie is de tragedie van een hele samenleving, en in de loop der jaren zijn er veel initiatieven geweest ten gunste van dit schijnbaar vergeten deel van de samenleving, zoals het geniale en tegelijkertijd heilzame initiatief van Geoffroy de Reynal, die opvouwbare en draagbare iglo's heeft gebouwd voor alle daklozen in Parijs.

via: Iglou
foto: Iglou

Een paar jaar geleden, na in het buitenland te hebben gewerkt, keerde Geoffroy terug naar Parijs en was verbijsterd door het aantal daklozen in de Franse stad; niet iedereen kon een warme en veilige slaapplek vinden, dus sliepen ze op straat. Op dat moment begon Geoffroy na te denken over hoe hij deze ongelukkige mensen kon helpen en besloot hij te proberen een lichte, comfortabele en warme schuilplaats te creëren.

foto: Iglou

Dus bouwde De Reynal met zijn geld zijn eerste “iglo” in polyethyleenschuim, die helpt lichaamswarmte vast te houden. De binnenkant van de iglo is bedekt met aluminium, zodat de temperatuur in de schuilplaats de externe kan overschrijden; deze iglo-schuilplaats is ook waterdicht.

Advertisement
foto: Iglou

Nadat hij een prototype had gemaakt op zijn binnenplaats in Bordeaux, lanceerde Geoffroy een online crowdfunding campagne, dankzij de steun van mensen over de hele wereld ontving hij veel meer dan hij had verwacht, ongeveer $20.000.

foto: Iglou

Het is belangrijk om te onderstrepen dat De Reynal deze schuilplaatsen niet als een definitieve oplossing van het probleem beschouwt, maar eerder als een tijdelijke optie, zodat het leven op straat, vooral bij koud weer, met dit onderdak minder moeilijk wordt. Wonen in deze iglo betekent natuurlijk niet dat je niet langer dakloos bent.

foto: Iglou

Onder zijn toekomstige plannen wil de Reynal de productie vereenvoudigen en honderden of zelfs duizenden van deze iglo's maken, evenals het ontwerp verbeteren, zoals het toevoegen van wielen voor eenvoudiger transport en het maken van grotere modules voor gezinnen. Reynal zou het mooi vinden om deze praktijk uit te breiden naar andere landen.

En wij, we kunnen het alleen maar met Geoffroy eens zijn!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt