Dit slimme bed legt de partner weer op zijn plek als hij op onze helft komt

Janine image
door Janine

13 Mei 2021

Dit slimme bed legt de partner weer op zijn plek als hij op onze helft komt
Advertisement

Steek je hand op als je nog nooit je partner op jouw helft van het bed hebt gevonden, terwijl je net zo lekker sliep. Hoewel het misschien een klein probleem lijkt, is het "overtreden" van de grens van de eigen helft van de matras een realiteit voor veel stellen, wat de nachten zeker niet gemakkelijk maakt.

Het is niet gemakkelijk, en vooral niet controleerbaar, om lekker te liggen terwijl je op een paar centimeter afstand van iemand anders slaapt. Om 's nachts discussies en “veldslagen” te vermijden, kwam Ford tussenbeide. De bekende Amerikaanse autofabrikant presenteerde, niet zonder een vleugje ironie, een heel bijzonder prototype van een bed. Als je je afvraagt ​​wat een bedrijf dat auto's produceert hiermee te maken kan hebben, ligt het antwoord voor de hand: dit bed maakt gebruik van een van de modernste actieve veiligheidstechnologieën die op auto's zijn gemonteerd, namelijk die van het behoud van de rijstrook.

via Ford Europa/Youtube

Advertisement
Ford Europa/Youtube

Ford Europa/Youtube

Het is geen toeval dat dit door Ford uitgebrachte prototype de bijnaam "Lane Keeping Bed" kreeg. Net als de "Lane Keeping Assist", een apparaat dat het traject van auto's controleert en voorkomt dat je je rijstrook verlaat, controleert dit bed de positie van de bezetters, houdt hen op afstand en helpt hen terug te keren in geval van het overschrijden van de grens.

Advertisement
Ford Europa/Youtube

Ford Europa/Youtube

We maken geen grapje: het project is echt uitgevoerd door Ford, die er details, nieuws en zelfs een video met uitleg over deelde. Met behulp van speciale sensoren die in het bed zijn gemonteerd, wordt de positie van beide slapers bewaakt. In het geval van een "ongepaste" bezetting van de andere helft, grijpt een systeem van rollers in om diegene die zich heeft verplaatst, “voorzichtig weer op zijn plaats te brengen" - zoals op de Ford-website te lezen is.

Ford Europa/Youtube

Ford Europa/Youtube

Dus als de "Lane Keeping Assist", in auto's, ons leven redt in geval van afleiding of slaperigheid, belooft dit "Lane Keeping Bed" onze relaties te redden van de klassieke discussies als gevolg van een onrustige slaap. "We passen onze auto-expertise toe om het dagelijks leven te verbeteren", aldus Ford.

Ford Europa/Youtube

Ford Europa/Youtube

Deze uitvinding heeft ongetwijfeld iets geniaals, maar er moet worden toegegeven dat er ook enige twijfel laat bestaan. Zoals: ​​hoe zien dekens en kussens eruit na de verschillende bewegingen van de rollers? Een matras dat heen en weer beweegt, is in die zin zeker niet bevorderlijk.

Ford

Ford

Koukleumen en slachtoffers van de bruuske en vervelende bewegingen van de partner hebben misschien eindelijk de oplossing gevonden waar ze al lang op hebben gewacht om rustig te slapen.

Het enige dat overblijft is afwachten of dit bed echt zal worden geproduceerd. Laat ons in de tussentijd weten wat je ervan vindt!

Advertisement