Engeland: de autoriteiten zijn van plan de burgers een thuisset te geven om te controleren of ze met Covid-19 besmet zijn

Janine image
door Janine

31 Maart 2020

Engeland: de autoriteiten zijn van plan de burgers een thuisset te geven om te controleren of ze met Covid-19 besmet zijn
Advertisement

Professor Sharon Peacock, directrice van de National Infection Service van Public Health England (PHE), kondigde aan dat de Britse bevolking in korte tijd thuis een "kit" zou kunnen krijgen om de symptomen van het coronavirus te controleren. De kit kan worden gekocht in apotheken, bij Boots of rechtstreeks bij Amazon, en is bedoeld voor al die mensen die de eerste symptomen van de ziekte ervaren. Volgens professor Sharon Peacock moet de test uitwijzen of het individu Covid-19 heeft en of deze momenteel positief is.

via Iflscience

Health.mil

Health.mil

De test bestaat uit het prikken van een vinger met de naald uit de kit en het analyseren van de bloeddruppel door een apparaat dat lijkt op een zwangerschapstest. De test zal bevestigen of de persoon al dan niet Covid-19 heeft gehad of niet, en of hij momenteel positief is. Dit betekent dat de test de aanwezigheid van IGM-antilichamen, die in de vroege stadia van de ziekte opduiken, en IGG zal detecteren, die toenemen tijdens de reactietijd van het lichaam op het virus.

Professor Peacock zei dat "er miljoenen zijn gekocht", maar aangezien het "nieuwe" producten zijn, ze hun effectieve effectiviteit moeten garanderen.

Advertisement