Tijdens een videoconferentie activeert de werkgeefster per ongeluk het "aardappel" -filter en het lukt haar niet het de gedurende de vergadering te verwijderen

Janine

07 April 2020

Tijdens een videoconferentie activeert de werkgeefster per ongeluk het "aardappel" -filter en het lukt haar niet het de gedurende de vergadering te verwijderen
Advertisement

Thuiswerken is een realiteit waar veel mensen mee te maken hebben, vooral sinds het uitbreken van de pandemie van het Coronavirus. Om verdere besmetting te voorkomen, zijn er veel bedrijven die hebben besloten om hun werknemers rechtstreeks vanuit huis te laten werken.

Bureaus en huiselijke omgevingen zijn de nieuwe "kantoren" geworden en de technologie begint het beheer van de relaties met collega's en werkgevers te domineren. Zo zijn videogesprekken en videoconferenties een fundamenteel communicatiemiddel geworden, en het is precies tijdens een van deze online bijeenkomsten dat er iets hilarisch gebeurde met een Amerikaanse vrouw die aan het hoofd van een team van werknemers staat.

via PettyClegg/Twitter

Advertisement
PettyClegg/Twitter

PettyClegg/Twitter

Lizet Ocampo had alles georganiseerd voor een belangrijke videoconferentie met haar medewerkers. Toen iedereen achter hun computerschermen aanwezig was, gebeurde er iets vreemds. Per ongeluk drukte ze ergens op en haar beeld werd onmiddellijk omgezet in dat van... een aardappel!

Je leest het goed: een filter zorgde ervoor dat Lizet het uiterlijk kreeg van een grappige aardappel, compleet met ogen en mond, die met haar staf sprak. Het mooie was dat de vrouw gedurende de hele bijeenkomst het filter niet wist uit te schakelen, en daarom vond de vergadering volledig plaats met de vrouw "getransformeerd" in een grappig personage.

Advertisement

Een van de medewerksters, Rachel, kon het niet laten en vereeuwigde wat er gebeurde tijdens de videoconferentie, deelde het op Twitter en creëerde een post die duizenden keren werd gedeeld en geamuseerde reacties kreeg. Het is niet moeilijk te begrijpen waarom: stel je voor dat je je in een vergelijkbare situatie bevindt, met alle ernst van dien, en dat je werkgeefster tegen je praat met het uiterlijk van een aardappel!

Gelukkig heeft Lizet gevoel voor humor en reageerde ze ironisch op wat er gebeurde, en kon wel lachen om haar medewerkers die haar ondertussen al de bijnaam "The Potato Boss" hebben gegeven. Hoewel de mens de controle heeft, kan de technologie ons soms werkelijk ongelooflijke grappen en verrassingen bezorgen!

Advertisement