x
Een in quarantaine geplaatst echtpaar…
De Purpergors, het vogeltje dat in een schilderspalet lijkt te hebben gebaad 10 briljante ideeën om je moestuin bloem- en kleurrijk te maken als een tuin, met gerecyclede materialen

Een in quarantaine geplaatst echtpaar bouwt een miniatuurmuseum voor hun knaagdieren, compleet met meesterwerken van de kunst

11 Mei 2020 • Door Janine
1.744
Advertisement

Met het uitbreken van de Coronavirus-epidemie doen we allemaal wat we kunnen om besmetting te beperken en gezond te blijven tijdens de periode van gedwongen isolatie. Veel mensen hebben hun artistieke kant herontdekt, terwijl anderen eindelijk de vreugde hebben geproefd om wat tijd voor zichzelf te hebben, misschien een boek te lezen of iets nieuws te leren. Een Italiaans stel in Londen, Filippo en Marianna, hebben besloten deze tijd te besteden aan iets ongewoons: de bouw van een mini-kunstgalerie voor hun twee woestijnratten, schattige muisachtige huisdieren.


Filippo is een kunstliefhebber en werkt in het V&A Museum in Londen, terwijl Marianna werkt als verkoopmedewerkster; het stel adopteerde twee woestijnratten van negen maanden oud, Pandoro en Tiramisù, die hun dagen graag slapend, etend en spelend doorbrengen - "Ze hebben praktisch een droomleven!" vertelt Filippo. Het stel besloot, deels voor de lol en deels om de verveling van de quarantaine tegen te gaan, een klein miniatuurmuseum te bouwen om de kleine knaagdieren te vermaken.

Het idee was om een saaie zondagmiddag op te vrolijken; Marianna had het briljante idee om een soort poppenhuis te bouwen voor haar kleine woestijnratten en Filippo kreeg meteen een idee. Het stel gaat graag naar tentoonstellingen - de twee zijn erg geïnteresseerd in kunst en in de presentatie en installatie zelf van tentoonstellingen en evenementen.

Advertisement

Dit is het poppenhuis dat op magische wijze een klein museum geworden is dat geschikt is voor de grootte van Pandoro en Tiramisù.

Binnen kun je een aantal tijdloze meesterwerken bewonderen...

Filippo en Marianna hebben een bepaalde versie van 4 meesterwerken van de kunst nagebouwd: “De Mona Lisa”, “De Kus” van Klimt, “De Schreeuw” van Munch en "Het meisje met de parel" van Vermeer. Alle vier de meesterwerken zijn vaardig geminiaturiseerd en gemaakt in een “woestijnrat” -versie.

Advertisement

De vriendelijke knaagdieren lijken hun nieuwe speeltje echt te hebben gewaardeerd en deze video, speciaal gemaakt om de tevredenheid van de woestijnratten te tonen, lijkt het te bewijzen.

Advertisement

Dit moet de Mona Lisa voorstellen...

"De Kus van de woestijnratten"

Advertisement

"De woestijnrat met de parel"

"De schreeuw van de woestijnrat"

foto: Reddit

Een extravagant en leuk idee, dat niet alleen het stel maar ook veel online gebruikers heeft gefascineerd.

Tags: DierenKomischeKunst
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt