Een huis gebouwd in een echte grot: het perfecte huis voor liefhebbers van natuurlijke maar elegante sferen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een huis gebouwd in een echte grot:…
De eeuwenoude kunst van Twee fotografen leggen het moment vast waarop 5 jachtluipaarden met hoge snelheid een rivier overzwemmen

Een huis gebouwd in een echte grot: het perfecte huis voor liefhebbers van natuurlijke maar elegante sferen

Door Janine
1.170
Advertisement

Waarschijnlijk hebben alle fans van stripverhalen en superhelden er minstens één keer van gedroomd om de legendarische Batcave, het ondergrondse toevluchtsoord en het hoofdkwartier van de legendarische Batman, te betreden. De avonturen van de vleermuisman zijn vol met referenties en scènes op deze ongelooflijke plek, gelegen onder de woning van de familie Wayne.

Welnu: als je je afvraagt of er in de werkelijke wereld zo'n plek echt bestaat, is het antwoord nee, ook al is er een huis, dat we je hier willen laten zien, dat echt heel dicht in de buurt komt - in een minder "sombere" en comfortabelere versie - van de sfeer van de Batcave. En het is zelfs mogelijk om daar te slapen tegen de "bescheiden" prijs van rond de 1300 euro per nacht.

foto: Pinterest

Het is bekend: voor iets echt unieks en exclusiefs moet je ook bereid zijn aanzienlijke bedragen te betalen. Als dit voor veel dingen om ons heen het geval is, is dit nog meer het geval voor huizen. Deze grotwoning is een echt luxe verblijf, voorzien van alle gemakken, met slechts één verschil met een gewone villa: het is ondergronds gebouwd.

foto: Twitter

Het bevindt zich in de VS, om precies te zijn in Parthenon, Arkansas, en waarschijnlijk zal het de droom van velen zijn om er te slapen. Voor anderen kan het echter een beetje claustrofobisch zijn...

Advertisement

Dit neemt niet weg dat dit huis absoluut ongelooflijk is, een heel bijzonder voorbeeld van architectuur in de natuur dat het echt uniek maakt.

De grot waar het is gebouwd is volledig echt en het woonoppervlak meet meer dan 510 vierkante meter, met in totaal vier slaapkamers, vier badkamers, een keuken en verschillende woonruimtes.

Het water komt rechtstreeks uit een ondergrondse bron die uit het hart van de grot komt. Het is duidelijk dat de verwarming geothermisch is, dat wil zeggen dat men de door de aarde zelf afgegeven warmte gebruikt ten voordele van het milieu.

Advertisement

Natuurlijk: misschien kan het vreemd zijn - en zelfs een beetje gevaarlijk voor degenen die lang of gewoon onvoorzichtiger zijn - onder zulke indrukwekkende rotsformaties te wandelen of douchen in een stenen bad met stalactieten. Het lijdt echter geen twijfel dat dit alles, gecombineerd met modern meubilair, een heel bijzondere charme heeft.

Waar kun je je meer één voelen met de natuur, dan in zo'n huis? Het is waar: het is een luxe die maar weinigen zich kunnen veroorloven, maar dromen, en misschien stel je je voor dat je op een bank zit of op een bed slaapt in dit ongelooflijke huis, kost niets!

Advertisement
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt