Een meisje fotografeert de avonturen van haar kat en haar schattige egel: een ongewone en speciale vriendschap - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een meisje fotografeert de avonturen…
Coronavirus, het Verenigd Koninkrijk begint een vaccin op mensen te testen: het kan in de herfst klaar zijn Terwijl de aandacht van de wereld zich richt op Covid-19, verwoest een tweede golf sprinkhanen Afrika

Een meisje fotografeert de avonturen van haar kat en haar schattige egel: een ongewone en speciale vriendschap

Door Janine
6.250
Advertisement

Egels zijn schattige kleine dieren die bekend staan om hun puntige stekels, waar ze mee pronken in situaties van gevaar om zich te verdedigen tegen roofdieren. Hoewel het geen huisdieren zijn of, althans, niet het prototype van een huisdier vertegenwoordigen dat je normaal gesproken wilt (en kunt) adopteren, lijkt het erop dat het hebben van een egel een mode is geworden om op Instagram mee te pronken. Wat zeker is, is dat Herbee en haar eigenaar Talitha Girnus een klein fortuin hebben gevonden door een Instagram-account te openen vol met foto's met mooie filters. Naast de schattige Herbee, de schijnbaar gelukkigste egel ter wereld, is er ook een prachtige Bengaalse kat genaamd Audree.

foto: Mr. Pokee

Dit onwaarschijnlijke stel vrienden komt echt tot leven op sociale media: op Instagram hebben ze ongetwijfeld meer volgers dan jij! Herbee en Audree worden gevolgd door bijna 2 miljoen gebruikers die blijkbaar niet zonder hun sympathie kunnen.

foto: Mr. Pokee

Alle foto's zijn gemaakt door hun baasje, Talitha Girnus, een Duits meisje dat twee dieren beroemd heeft gemaakt die elkaar nooit zouden hebben ontmoet en die nauwelijks vrienden zouden zijn geworden. Maar tijdens de eerste ontmoeting trok Herbee zijn stekels niet uit om Audree, de prachtige Bengaalse kitten, te steken.

Advertisement
foto: Mr. Pokee
foto: Mr. Pokee

Hun foto's getuigen van een bijna benijdenswaardige vriendschap en ook van hoe mooi het is om te reizen: als de lockdown stopt en de schaduw van het Coronavirus ons niet meer zo bang zal maken, zal het een plezier zijn om weer te reizen, net als deze twee schattige kleine dieren.

foto: Mr. Pokee
Advertisement
foto: Mr. Pokee

Talitha heeft Herbee, de kleine egel, geadopteerd nadat een meisje gedwongen was het af te staan vanwege de allergische reacties die het veroorzaakte. Wat Audree betreft, moest Talitha wat onderzoek doen op Google, maar uiteindelijk was het het waard. Het meisje had er eigenlijk altijd al van gedroomd om een kat van dit ras te hebben en nadat ze erover had gedroomd dat ze er een had, werd ze wakker met de gedachte dat ze het misschien serieus zou kunnen realiseren.

foto: Mr. Pokee
Advertisement
foto: Mr. Pokee

Talitha bracht Herbee mee, de eerste keer dat ze Audree ging bezoeken: op dat moment had ze nog geen beslissing genomen over de adoptie van de kat, maar de kleine egel voelde zich onmiddellijk aangetrokken tot de kat. De twee hebben sinds dat eerste moment een ongelooflijke vriendschap gesloten!

foto: Mr. Pokee
Advertisement
foto: Mr. Pokee
foto: Mr. Pokee
foto: Mr. Pokee

Waar ze ook heen gaat, Talitha neemt haar onafscheidelijke reisgenoten mee: samen vormen ze een grote familie en reizen met hen betekent elke keer prachtige avonturen beleven. Met quarantaine en gedwongen isolatie zal het wat moeilijker zijn om nieuwe foto's te maken en onontdekte plaatsen te zien, maar we zijn er zeker van dat we binnenkort allemaal de wereld rond kunnen reizen zoals we altijd hebben gedroomd.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt