Katten en mensen met elkaar vergeleken: 11 foto's tonen de opvallende gelijkenis met onze kattenvrienden - Curioctopus.nl
x
Katten en mensen met elkaar vergeleken:…
Een vrouw remt plotseling als ze een beer met gekruiste poten op de bank ziet zitten Machu Picchu heropent zijn deuren voor een enkele toerist: hij had 7 maanden in Peru gewacht om het te bezoeken

Katten en mensen met elkaar vergeleken: 11 foto's tonen de opvallende gelijkenis met onze kattenvrienden

23 Oktober 2020 • Door Janine
7.969
Advertisement

Dat sommige dieren opvallend veel op bepaalde individuen lijken, is algemeen bekend. Denk maar aan honden en hun baasjes: vaker wel dan niet lijken deze viervoeters echt veel op hun baasjes - zo erg zelfs dat het nog altijd niet duidelijk is of de keuze geheel willekeurig is gemaakt. Hetzelfde kan gezegd worden met katten, hoewel de gelijkenis misschien niet altijd zo direct is. De ervaren dierenfotograaf Gerrard Gethings stelde zichzelf opnieuw op de proef met een project over de gelijkenis tussen katten en mensen. Het resultaat? Een reeks verrassende foto's die laten zien hoezeer onze kattenvrienden op ons lijken!

1. Maar... ze zijn identiek!

Het zou nog mooier zijn als de dienstdoende mens waarmee de kat werd geassocieerd tijdens de fotoshoot de echte eigenaar van het dier was, maar in werkelijkheid zijn dit slechts geconstrueerde overeenkomsten. Aanvankelijk fotografeerde Gerrard de katachtigen en selecteerde vervolgens een reeks mensen die bepaalde fysieke kenmerken gemeen hadden en liet ze poseren om dezelfde uitdrukking te behouden.

2. De "vacht"... is gewoonweg fantastisch!

Advertisement

3. De blik is hetzelfde...

4. Ze lijken voor elkaar gemaakt te zijn!

Het fotograferen van katten is niet zo eenvoudig als het fotograferen van honden en ook het zoeken naar verschillende katten, die verschillende duidelijke kenmerken hebben, om de aandacht en nieuwsgierigheid naar het project hoog te houden, was niet gemakkelijk.

5. De charme van het mysterie...

Advertisement

6. Allebei even elegant...

7. Sommigen lijken net wakker te zijn geworden

Advertisement

8. Na het badje zien alle "kleintjes" er hetzelfde uit

9. Simpelweg geniaal! Heb je ooit zo'n kat gezien?

Als je in de voetsporen van Gerrard wilt treden en je wilt toeleggen op de dierenfotografie, vergeet dan niet om te beginnen met honden, die veel beter meewerken als het gaat om poseren voor de lens.

Advertisement

10. Heterochromie

11. Die kat ziet eruit als een Hollywood-regisseur die klaar is om de volgende film op te nemen

Deze grappige overeenkomsten zijn echt indrukwekkend! Om Gerrard's andere fotografische projecten te zien en te volgen, nodigen we je uit om zijn Instagram-profiel te bezoeken.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt