Coronavirus: in Israël wordt in cabines in alle veiligheid getest

Janine

25 April 2020

Coronavirus: in Israël wordt in cabines in alle veiligheid getest
Advertisement

In navolging van het geweldige voorbeeld van Zuid-Korea test ook Israël in cabines om de burgers te onderwerpen aan tests om te bepalen of ze al dan niet zijn besmet door Covid-19; volledig afgesloten, steriel en het testen zonder contact van welke aard dan ook tussen de patiënt en het medisch personeel achter het scheidingsglas. Een idee dat vanuit Korea met bemoedigende resultaten ook in het land van het Midden-Oosten wordt toegepast en misschien in de toekomst wereldwijd.

via Euronews

Advertisement

Innovation is the way to win. Israel launches a network of new 'contactless' roadside covid-19 testing booths which...

Pubblicato da WealthPal su Martedì 21 aprile 2020

In het geval van deze medische cabines bevestigt Israël dat hun productie goedkoop en relatief snel is, en stelt daarom voor dit model ook internationaal toe te passen als onderdeel van de wereldwijde strijd tegen de pandemie van het coronavirus. Zo werkt het testproces van deze cabine: de arts die binnen staat gebruikt gesteriliseerde handschoenen om het wattenstaafje aan de patiënt te geven die zich aan de andere kant van de scheidingswand bevindt; het contact tussen arts en patiënt is dan ook praktisch nihil.

Advertisement

So Israel has this 🤔 https://www.dailymail.co.uk/news/article-8226793/Israel-launches-new-contactless-roadside-covid-19-testing-booths.html

Pubblicato da Janet Garrison su Lunedì 20 aprile 2020

De resultaten van het wattenstaafje worden binnen enkele uren verwerkt en vervolgens verzonden naar het elektronisch medisch dossier van de patiënt. Leumit Health Services, het productiebedrijf van de cabines, is van plan er in de komende weken nog 30 te produceren, buiten ziekenhuis- en gezondheidsinstellingen in Israël.

De woordvoerder van Maccabi Healthcare Services, Ido Hadari, zei dat de medische stand het mogelijk maakt de tests sneller uit te voeren, terwijl de veiligheid wordt gewaarborgd voor zowel de arts die de test uitvoert als de patiënt.

Een geniale installatie, maar vooral erg nuttig voor het Israëlische gezondheidssysteem, een model dat al met succes is getest in Zuid-Korea en dat de technisch-wetenschappelijke gemeenschap van plan is ook internationaal toe te passen om de wachttijden en diagnostische tijden van Covid-tests voor de wereldbevolking te halveren, vooral voor een asymptomatische screening.

We wachten vol vertrouwen op de concrete ontwikkelingen van deze handige testcabines.

Advertisement