Een gezin koopt een schoolbus en tovert deze om tot een prachtige cottage: een minihuisje dat er sprookjesachtig uitziet - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een gezin koopt een schoolbus en tovert…
Een fotograaf slaagt erin een van de scherpste opnamen van de maan vast te leggen door de verschillende fasen in één foto te combineren Een volledig witte puzzel van 1000 stukjes: een uitdaging om in elkaar te zetten voor mensen met veel tijd en geduld

Een gezin koopt een schoolbus en tovert deze om tot een prachtige cottage: een minihuisje dat er sprookjesachtig uitziet

Door Janine
1.156
Advertisement

Vooral onder jongeren is het idee om afstand te doen van grote ruimtes en overmatig comfort wijdverbreid geworden, ten gunste van een “bescheidener" leven, misschien met meer sfeer en in contact met de natuur. Dit laatste aspect mag niet worden onderschat, aangezien steeds meer jongeren de behoefte voelen om de grote steden te verlaten en zich vrijer en gelukkiger willen voelen met het weinige dat ze hebben. We hebben het niet uitsluitend over twintigers met een vrije geest, maar ook over jonge gezinnen die liever kiezen voor een eenvoudiger en gezonder leven. Dit kleine gezin, bestaande uit moeder, vader en 2-jarige dochter, heeft een schoolbus omgetoverd tot het Tiny House van hun dromen, of liever gezegd, tot hun eigen "miniatuurhuis": een cottage op vier wielen, met een magisch en sprookjesachtig uiterlijk.

Het was natuurlijk niet gemakkelijk, maar voor Jeremy en Mira Thompson betekende het om de droom van hun leven waar te maken: samen, dankzij een goed gedefinieerd project, uitstekende timmermansvaardigheden en veel fantasie, transformeerde het paar een banale schoolbus in een prachtig huisje, met alles erop en eraan.

Voordat ze de schoolbus onder handen hadden genomen, hadden Mira en Jeremy een soort Tiny House gemaakt met een oud busje om zich te behelpen en het leven op de weg te ervaren. Na deze ervaring besloten ze de lat hoger te leggen en iets ambitieuzers te bouwen, het huis van hun dromen, maar ook een plek die geschikt is voor het gezinsleven.

Advertisement

Hun Tiny House is in werkelijkheid niet zo heel klein, integendeel - het is perfect voor een gezin van 3!

Jeremy gebruikte al zijn vaardigheden en capaciteiten als timmerman om de cottage-caravan te maken, ontworpen door zijn vrouw Mira, aan wie ook het prachtige interieurontwerp te danken is.

Het interieur is met de hand gemaakt door het handige stel: de vloeren, het bed, de oude en gerestaureerde kachel die bij een schattig bankje staat... kortom, Jeremy en Mira hebben bijna 2 jaar hard gewerkt om dit alles te creëren en nu kunnen ze tevreden zijn met het resultaat.

Elk deel van het huis is vakkundig gemaakt om geen ruimte te verspillen. De keuken ziet er in wezen uit als een normale keuken met alle comfort en essentiële elementen zoals een koelkast, een kookplaat en een oven.

Zou jij ook voor zo'n levensstijl kiezen?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt