Ze bouwt haar tiny house helemaal vanaf het begin door video-tutorials te volgen: "het geeft voldoening"

Janine image
door Janine

28 Januari 2023

Ze bouwt haar tiny house helemaal vanaf het begin door video-tutorials te volgen: "het geeft voldoening"
Advertisement

In de afgelopen jaren, als gevolg van kostenstijgingen op de vastgoedmarkt, heeft de trend van tiny houses zich verspreid vanuit de Verenigde Staten, oftewel vaste of mobiele huizen van zeer kleine omvang, waarmee je zelfvoorzienend kunt leven en veel kunt besparen op onderhoudskosten, soms zelfs op reiskosten. Steeds meer mensen benaderen deze minimalistische levensstijl, waardoor je met weinig kunt leven door alle overbodige objecten en ruimtes op te geven.

Als je voor de bouw van deze huizen meestal een beroep doet op gespecialiseerde bedrijven, zijn er ook die besluiten het vak te leren door het zelf te bouwen. Het verhaal van dit meisje is daar een voorbeeld van om inspiratie uit te halen.

via Living Big in a Tiny House/YouTube

Advertisement

Marie Berger is een jonge paaldanslerares uit Auckland, Nieuw-Zeeland die, na het bekijken van een video van Bryce Langston over de bouw van zijn tiny house, gepassioneerd raakte in de sector, eerst deed ze een opleiding tot timmerman en daarna werd ze lerares. De vrouw bouwde haar tiny house van 14 vierkante meter vanaf het begin, waarmee ze zichzelf zelfvoorzienend maakte. Zo is de woning voorzien van een systeem voor het filteren en opvangen van afvalwater uit de douche en wastafel, een vergister voor de productie van biogas, 3 zonnepanelen en 2 batterijen voor elektriciteit, evenals een tuin en een boomgaard.

Tijdens de bouw kon Marie niet alleen genieten van de voldoening van het in totale autonomie bouwen van haar nieuwe huis, maar maakte ze ook veel nieuwe vrienden, waaronder twee vrouwen die, net als zij, verliefd waren geworden op de sector en meubelmaker waren geworden.

Advertisement
Marie Berger/Facebook

Marie Berger/Facebook

Maar dat is nog niet alles: het interieur is tot in de puntjes verzorgd en het huis is, zij het in een kleine ruimte, van alle gemakken voorzien. Het bed is om te toveren tot een bank en behalve de tafel is er ook een klein bureau waar je aan kunt werken, de keuken is ruim genoeg en voorzien van een kleine koelkast, een gasfornuis en een inductiekookplaat en de badkamer is compleet uitgerust met elk accessoire, met een raam boven de douche voor natuurlijke verlichting. Er is zelfs een bubbelbad buiten.

Je kunt de tour van Marie’s huis bekijken en wie weet, misschien word jij ook verliefd op dit project en wil je er zelf een!

Advertisement