Ze ontmoet de jongen die ze online heeft leren kennen, hij wijst haar af: "Je hebt te veel filters op de foto's gebruikt"

Janine image
door Janine

01 Januari 2023

Ze ontmoet de jongen die ze online heeft leren kennen, hij wijst haar af: "Je hebt te veel filters op de foto's gebruikt"
Advertisement

In de afgelopen decennia heeft de wereld van afspraakjes en relaties grote veranderingen ondergaan dankzij de komst van internet en sociale netwerken. Terwijl aan de ene kant nieuwe technologieën ontmoetingen mogelijk hebben gemaakt voor al die mensen die het moeilijker vinden om zich open te stellen voor nieuwe kennissen, is het in feite ook waar dat ze het mogelijk maken om zich te "verschuilen" achter een virtuele identiteit die niet altijd overeenkomt met de echte. Zolang de kennis in de virtuele wereld blijft, is alles ok, maar wat gebeurt er als het tijd is om elkaar te ontmoeten en de realiteit de verwachtingen van online ontmoetingen teleurstelt?

En hoe zit het met de talloze filters die op foto's kunnen worden toegepast? Het verhaal van dit meisje leert ons voorzichtig te zijn wanneer we ze gebruiken voor onze sociale foto's, als we niet het risico willen lopen een mooie kans te missen.

via Latercera

Advertisement
@ninoska_lamaestra1/TikTok

@ninoska_lamaestra1/TikTok

Ninoska Rodriguez is een vrouw van Mexicaanse afkomst die, na een lange vlucht van Arizona naar Washington te hebben gemaakt, haar liefdesdrama vertelde op haar sociale mediakanaal TikTok. De jonge vrouw is in feite de reis aangegaan om de man te ontmoeten met wie ze een virtuele relatie had gekregen; de jongen wees haar echter af omdat ze in niets leek op de foto's die op sociale media werden gedeeld. "Hij wilde niets van me weten nadat hij me zonder filters had gezien", zegt de jonge vrouw. "Ik ben in werkelijkheid schuldig aan het gebruik van te veel filters, maar hij had zichzelf in ieder geval de kans moeten geven om mij beter te leren kennen", betreurt ze.

Dit eerste bericht werd gevolgd door talloze andere waarin Ninoska spijt heeft van wat er is gebeurd.

Advertisement
@ninoska_lamaestra1/TikTok

@ninoska_lamaestra1/TikTok

Er waren tal van reacties van andere gebruikers van het sociale netwerk, van wie velen demonstraties gaven van steun aan de jonge vrouw, haar eraan herinnerend dat "je een mooie en moedige vrouw bent en moedige vrouwen niet voor iedereen zijn", dat "de man die van je houdt er niet om geeft wie je bent, omdat hij hoe dan ook van je houdt”. Anderen bekritiseerden haar daarentegen en nodigden haar uit om zich op een meer natuurlijke manier te laten zien. "Ik begrijp niet waarom je filters moet gebruiken", merkte een gebruiker op “je kunt beter vanaf het begin eerlijk zijn". Wie weet of Ninoska haar lesje heeft geleerd.

En jij? Hoeveel filters gebruik jij op je foto’s op social media?

Advertisement