Hij doet twee halve zakjes chips in één zak: "we betalen voor de kruimels"

Janine image
door Janine

24 Januari 2023

Hij doet twee halve zakjes chips in één zak: "we betalen voor de kruimels"
Advertisement

Veel kopers geloven dat grote voedingsbedrijven, om meer te verdienen aan een bepaald product, de hoeveelheden in de verpakkingen verminderen, zodat de verpakking altijd dezelfde prijs behoudt, maar de inhoud voedsel erin vermindert.

Deze klant van een supermarkt wilde dit tegenover de verkopers demonstreren: hij deed twee zakjes chips bij elkaar om te laten zien dat elk zakje maar voor de helft gevuld is. Laten we eens kijken wat er gebeurd is

via Dailydot

Advertisement
frecakes8/TikTok

frecakes8/TikTok

Klanten van Amerikaanse supermarkten hebben zich altijd afgevraagd waarom verpakkingen met voedingsmiddelen nooit helemaal gevuld zijn. Deze man wilde een demonstratie geven en voegde twee zakjes chips bij elkaar om winkelbedienden en webgebruikers te laten zien dat je er op deze manier een helemaal kan vullen. Dit alles werd geregistreerd en op zijn TikTok-pagina (frecakes8) geplaatst.

"Ik ben het zat om te betalen voor lucht en kruimels - legt de koper uit -, en dat geldt ook voor alle andere klanten. Elke keer als ik een zak koop, maak ik het open en zie dat het maar voor de helft gevuld is. Het is natuurlijk niet de schuld van de winkel, maar van het merk want het bedrijf dicteert de regels".

Advertisement
frecakes8/TikTok

frecakes8/TikTok

Uit de clip is niet duidelijk of de klant erin is geslaagd om slechts één zak te betalen, het enige wat zeker is, is dat hij niet de enige is met dit gevoel van teleurstelling bij het openen van een zak, aangezien de video meer dan 420.000 keer is bekeken.

Volgens online rapporten zijn de zakken niet tot de rand gevuld omdat de lucht in de bovenkant voorkomt dat de chips worden geplet. Er is met opzet vrije ruimte gelaten in de verpakking om te voorkomen dat het product kapot gaat als de zak in de schappen ligt of valt.

frecakes8/TikTok

frecakes8/TikTok

Dit is een onderwerp dat, te oordelen naar het aantal mensen dat opmerkingen heeft gemaakt, velen interesseert. Sommigen menen dat het terecht is dat ze niet helemaal vol zitten: “het lijkt mij de juiste keuze van de bedrijven”. Anderen daarentegen beweren dat ze "zelfs betalen voor wat we niet eten" of bekennen dat ze hetzelfde trucje hebben gebruikt als deze klant met afwasmiddel.

Wat denk jij, heeft deze klant gelijk of is het juist dat de verpakking niet helemaal gevuld is?

Advertisement