Een man verkleedt zich als Magere Hein om te protesteren tegen de vroegtijdige heropening van de stranden van Florida

Janine image
door Janine

28 April 2020

Een man verkleedt zich als Magere Hein om te protesteren tegen de vroegtijdige heropening van de stranden van Florida
Advertisement

De tijden die door het Coronavirus worden gedicteerd, zijn zeer donker en onzeker, waarin het niet duidelijk is hoe de nabije toekomst van de mensheid eruit zal zien en vooral de zomer van 2020. Na dagen en maanden van gedwongen isolatie denken velen aan de zomervakantie, in de illusie dat alles in korte tijd weer ”als voorheen" terugkeert. Helaas zullen niet alleen de dingen niet zo snel terugkeren als voorheen - en in sommige opzichten zal dit goed zijn voor de planeet - maar we weten niet eens of we wel kunnen genieten van een zomer vol ontspanning, zon, zee en strand. Het is te vroeg om je veilig te voelen tegenover de dreiging van Covid-19, maar Florida lijkt er niet al te bezorgd over te zijn, het heeft zelfs de heropening van zijn stranden aangekondigd. Midden in een pandemie.

via Twitter / Daniel Uhlfelder

Advertisement

Advocaat Daniel Uhlfelder blijft niet toekijken na de boodschap van Florida over de heropening van de stranden - de toekomst van veel mensen staat op het spel, waarom riskeert een hele stad Covid-19 alleen maar om een vroegtijdige heropening van de activiteiten? Op Twitter zei de advocaat dat hij op 1 mei gedwongen wordt zich als “Magere Hein” te verkleden om een andere, belangrijkere boodschap door te geven: als je naar zee komt, loop je het risico te overlijden. We weten allemaal hoe frustrerend het is om op mooie zonnige dagen thuis te moeten blijven, maar we weten ook hoeveel we om ons leven geven.

Advertisement
Een man verkleedt zich als Magere Hein om te protesteren tegen de vroegtijdige heropening van de stranden van Florida - 2

In Florida lijkt het een feit te zijn dat de stranden de toegang voor het publiek hebben heropend, maar daar zijn niet alle burgers het mee eens. Velen hebben op sociale media hun angst en wens uitgedrukt dat iedereen afstand houdt en, vooral, dat ze thuis blijven.

Florida heeft een aanzienlijk groot aantal besmettingen en verschillende sterfgevallen, ondanks dat gouverneur Ron DeSantis beweert te hebben voorkomen wat er in New York of Italië is gebeurd. Het lijkt in het geheel niet verstandig om op zo'n tragisch moment de stranden te heropenen. Het is te riskant.

Op 1 mei zien we advocaat Uhlfelder de rol van Magere Hein spelen… in de hoop dat hij wat angst zal zaaien bij degenen die besluiten naar het strand te gaan.

De man liet zich inspireren door een soortgelijk initiatief dat in Nieuw-Zeeland was genomen en dat erop gericht was toeristen en burgers te waarschuwen voor het risico om naar het strand te gaan.

Je kunt de hilarische avonturen van Magere Hein volgen op Instagram: zijn kanaal heeft 444 duizend volgers! Paradoxaal, nietwaar?

Advertisement