Gratis bioscoopkaartjes voor roodharigen: het initiatief om ze te beschermen tegen de zinderende hitte

Janine image
door Janine

14 Augustus 2022

Gratis bioscoopkaartjes voor roodharigen: het initiatief om ze te beschermen tegen de zinderende hitte
Advertisement

Hittegolven zijn voor iedereen moeilijk te doorstaan, maar er zijn mensen die extra bescherming nodig hebben: dit zijn kinderen, ouderen, maar ook mensen met rood haar. Engeland heeft aan deze laatsten gedacht, door een initiatief te lanceren om hen beschutting te bieden tegen hoge temperaturen door gratis toegang te bieden tot bioscopen die zijn uitgerust met airconditioning.

via The Indipendent

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Een Britse bioscoopketen heeft besloten iets te doen om roodharige mensen te helpen zichzelf te beschermen tegen de zinderende hitte die het land teistert: na de mededeling van de nationale meteorologische dienst over de bijzonder hoge temperaturen, ontstond het idee om gratis toegang te geven alleen voor degenen die zich het meest in moeilijkheden zouden kunnen bevinden.

Mensen met rood haar hebben in feite een lichtere huidskleur dan anderen, een eigenschap die blootstelling aan de brandende zon bijzonder onaangenaam maakt. In Engeland is het een bijzonder veel voorkomende haarkleur onder de bevolking, en het is daarom belangrijk om er rekening mee te houden.

“Vijftien minuten in de zomerzon en ik krijg een intense rode tint terwijl de zon is begonnen met het proces van roosteren", zei een van hen.

De bioscoopketen Showcase Cinemas heeft daarom besloten om haar steentje bij te dragen door gratis kaartjes te geven aan iedereen met rood haar, die verfrissing kan vinden in een koele en gastvrije ruimte.

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

"Hoewel het Verenigd Koninkrijk een broodnodig zonnig klimaat heeft, weten we hoe moeilijk het voor sommige mensen is om met de hitte om te gaan", legt de Britse directeur Mark Barlow uit. Op de heetste dagen gratis naar onze filmschermen, zodat ze kunnen genieten van de geweldige films die worden aangeboden in het comfort van onze zalen met airconditioning en ervoor zorgen dat ze beschermd blijven tegen de zon. De beslissing van Showcase Cinemas in alle zaken is definitief en bindend. Er is geen alternatief voor geld. Het aanbod kan op elk moment worden ingetrokken."

Een initiatief dat ongetwijfeld wordt gewaardeerd door de betrokken Britten, gericht op de bescherming van burgers die een goed alternatief kunnen vinden voor blootstelling aan de zon of die binnen moeten blijven, misschien zonder airconditioning.

Wat vind je van het idee van deze bioscoopketen?

Advertisement