Japan: er is een koperen vezelmasker gemaakt dat belooft Covid-19 binnen 4 uur te neutraliseren - Curioctopus.nl
x
Japan: er is een koperen vezelmasker…
20 schattige foto's laten zien hoe jaloers dieren kunnen zijn op hun mensen Protesten tegen racisme in de Verenigde Staten: 13 momenten van vreedzaam protest die de media neigen niet te laten zien

Japan: er is een koperen vezelmasker gemaakt dat belooft Covid-19 binnen 4 uur te neutraliseren

09 Juni 2020 • Door Janine
4.078
Advertisement

We weten allemaal dat er een epidemie van het coronavirus in de wereld is waar alle landen, sommigen meer, anderen minder, mee te maken hebben gehad met de juiste veiligheidsmaatregelen. Lange tijd vroegen we ons af hoe lang Covid-19 op oppervlakken zou kunnen overleven: een aantal studies hebben aangetoond dat het virus zonder twijfel minstens 2-3 dagen ​​op plastic en stalen oppervlakken kan overleven, maar slechts 4 uur op koperen oppervlakken. Simpel gezegd, koper zou het virus in relatief korte tijd kunnen "doden". De Universiteit van Gunma, in Japan, heeft een masker met kopervezels ontwikkeld, dat de bescherming tegen het virus effectiever zou maken.

Op de officiële Facebook-pagina van de Japanse regering kunnen we het nieuws lezen: "Door de bekende antimicrobiële eigenschappen van koper te verbeteren door middel van een fotokatalysator, heeft Gunma University, in samenwerking met een textielbedrijf, Meisel, een kopervezelplaat ontwikkeld die kan worden gebruikt bij het maken van maskers en andere alledaagse voorwerpen".

Naast de maskers kunnen dus ook handschoenen gemaakt worden met dit anti-Covid materiaal. Omdat het een vrij belangrijke stap voorwaarts is in de preventie en beheersing van een virus dat in feite slachtoffers blijft maken en nog steeds veel mensen besmet, hoopt Gunma University deze ontdekking zo snel mogelijk op de markt te brengen.

Advertisement

We wachten op de ontwikkelingen, voor wat een zeer belangrijke ontdekking zou kunnen zijn, vooral voor artsen en verpleegkundigen die elke dag aan de frontlinie deze vreselijke infectie bestrijden en er het meest aan worden blootgesteld.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt