Een 9-jarige jongen vindt een apparaat uit om zijn handen te wassen zonder de kraan aan te raken en Covid-19 te beperken

Janine image
door Janine

19 Juni 2020

Een 9-jarige jongen vindt een apparaat uit om zijn handen te wassen zonder de kraan aan te raken en Covid-19 te beperken
Advertisement

Tijdens deze lange en trieste maanden waarin de hele wereld werd gekenmerkt en vaak overweldigd door het Coronavirus, zijn er door particulieren veel initiatieven genomen om op alle mogelijke manieren bij te dragen aan preventie en wederzijdse steun. Ook Kenia werd, zij het gelukkig in mindere mate, getroffen door het vreselijke virus en ook hier zijn er mensen die in actie zijn gekomen om zichzelf te beschermen: een 9-jarige jongen, Stephen Wamukota genaamd, bedacht en bouwde een apparaat waarmee je je handen kunt wassen zonder de kraan aan te raken. Een uitstekend idee dat door de president zelf terecht werd beloond: een voorbeeldige bijdrage die erkenning verdient.

via BBC

9yr-old Stephen Wamukota gets State commendation for unique handwashing machine http://ow.ly/gjf630qLGRj

Pubblicato da Citizen TV Kenya su Lunedì 1 giugno 2020

Zijn apparaat, gebouwd met houten planken die hij van zijn vader had "gestolen", werkt heel eenvoudig: als je met één voet op het pedaal drukt, krijg je de juiste hoeveelheid zeep, en als je op een ander pedaal drukt, krijg je voldoende water om je handen te wassen. Hoewel het Coronavirus nooit is aangekomen in zijn dorp, Mukwa, in Bungoma County, is de bezorgdheid nog steeds groot. Stephen's vader, James, is timmerman en toen hij zag dat zijn zoon dat apparaat had uitgevonden met houten planken die hij zelf had gekocht om een ​​raamkozijn te maken, was hij erg onder de indruk. Hij hielp zijn zoon met het monteren zodat deze beter bestand was, waarna hij terecht alle eer voor de uitvinding aan zijn zoon gaf.

Advertisement

Stephen Wamukota has received a presidential award for making a wooden hand-washing machine to help curb the spread of coronavirus.

Pubblicato da Next256 Updates su Mercoledì 3 giugno 2020

Een uitvinding die meteen viral ging op sociale media, de aandacht van vele mensen trok en waardoor Stephen geëerd werd door de president. We weten dat Stephen niet zal stoppen met zijn uitvindingen en dat hij in de toekomst een geweldig ingenieur hoopt te worden.

Succes!

INNOVATING AGAINST #CoronaVirus Stephen Wamukota showcases a Hand-washing Appliance Innovated by his Father James Wamukota from Bungoma-Kenya 🇰🇪.This Appliance enables one to wash their Hands with Soap and Water without touching the source of the Water and Soap.This is a great Innovation in the face of the deadly #COVID19 that requires all of us to always keep our Hands clean without touching commonly touched surfaces like Water Taps and Soap Bottles.The Man has said he is now in the process of making Portable Replicates of this Hand-washing Appliance. (Video Courtesy)

Pubblicato da Honourable Media Africa su Martedì 21 aprile 2020
Advertisement