Deze man heeft honderden kinderen over de hele wereld: hij werd aangeklaagd

Janine image
door Janine

30 Maart 2023

Deze man heeft honderden kinderen over de hele wereld: hij werd aangeklaagd
Advertisement

Verlangens en te bereiken doelen vormen een belangrijke stimulans, omdat ze de impuls en energie geven om vooruit te komen. Wanneer het echter grenst aan een obsessie, kan dit niet alleen schadelijk worden voor zichzelf, maar ook voor anderen. Zonder grenzen te stellen, op elk gebied en in elke context, bestaat het risico dat iets positiefs verandert in een reëel risico. Bepaalde grenzen mogen niet worden overschreden, maar de Nederlandse man over wie we het hebben, heeft besloten niet te stoppen: hij heeft namelijk zijn sperma gedoneerd en meer dan 500 kinderen voortgebracht, en werd uiteindelijk aangeklaagd.

via Daily Mail

 Jonathan Jacob Meijer/Facebook

Jonathan Jacob Meijer/Facebook

Jonathan Jacob Meijer, een 41-jarige muzikant uit Den Haag, heeft een echte obsessie ontwikkeld en is vader geworden van honderden kinderen over de hele wereld. Hij hadn de vrouwen die hem als donor hebben gekozen verzekerd dat hij maximaal 25 kinderen had verwekt. Het is duidelijk dat zijn gedrag uiterst ondoordacht was, omdat het zou kunnen leiden tot mogelijke incest tussen toekomstige volwassenen die zich totaal niet bewust zijn van verwantschap en daaruit voortvloeiende genetische problemen.

Om die reden klaagt de belangenorganisatie Stichting Donorkind hem aan om hem te dwingen te stoppen. President Ties van der Meer zei: "We ondernemen actie tegen deze man omdat de Rijksoverheid niets doet." Jonathan was in 2017 al bij de autoriteiten gemeld door de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie, nadat werd ontdekt dat hij via tien verschillende klinieken 100 kinderen had verwekt, maar Meijer gaf niet op, zozeer zelfs dat hij sperma bleef doneren in Oekraïne en Denemarken via websites en sociale media.

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

In de zaak van de Stichting Donorkind was een vrouw genaamd Eva, die zei dat ze "buikpijn" voelde toen ze hoorde hoe ver de muzikant was gegaan: "Als ik had geweten dat hij al meer van de 100 kinderen had gehad, zou ik hem nooit hebben gekozen. Veel moeders hebben hem gezegd dat hij moet stoppen, maar het mocht niet baten. Dus naar de rechter stappen is de enige optie die ik heb om mijn kind te beschermen."

Met deze rechtszaak hoopt men dat de man zal worden verhinderd om door te gaan met doneren, het exacte aantal klinieken te bepalen waar hij naartoe is gegaan en het opgeslagen sperma te vernietigen, tenzij een van de vrouwen die het al heeft gebruikt om moeder te worden er niet specifiek om heeft gevraagd.

Zou het deze keer lukken om hem te stoppen?

Advertisement