Hij bouwt een boomhut voor zijn kinderen, maar een voorbijganger geeft hem aan: hij wordt gedwongen het te slopen - Curioctopus.nl
x
Hij bouwt een boomhut voor zijn kinderen,…
In 1952 voorspelde een wetenschapper dat de leider van Mars Hij wint 80 miljoen dollar in de loterij tijdens zijn scheiding: hij moet de helft aan zijn ex-vrouw geven

Hij bouwt een boomhut voor zijn kinderen, maar een voorbijganger geeft hem aan: hij wordt gedwongen het te slopen

24 Juni 2021 • Door Janine
38.492
Advertisement

Toen Dave, de vader die de hoofdrol speelt in de episode die we je gaan vertellen, een boomhut in zijn achtertuin bouwde om zijn kinderen buiten te vermaken, had hij nooit gedacht dat zijn idee een grote vergissing zou blijken te zijn.

Hoewel hij in feite te goeder trouw had gehandeld en bezield door de wens om zijn kleintjes te plezieren, werd Dave gedwongen op zijn schreden terug te keren en alles af te breken, getroffen door een echte aanklacht van een persoon die klaarblijkelijk niet goed op de hoogte is van het concept van tolerantie.

via: Daily dot

Volgens wat de man zei, zou een voorbijganger die anoniem bleef het gebouw op de binnenplaats dat door Dave was gebouwd hebben opgemerkt en kon het niet waarderen. Het duurde zelfs niet lang voordat deze persoon een formele klacht indiende bij de plaatselijke Vereniging van Eigenaren, waarin hij met klem eiste dat de constructie zou worden verwijderd.

Zo gezegd zo gedaan. De vader, geconfronteerd met het verzoek, werd gedwongen te gehoorzamen. De grieven van de man mochten niet baten: zoals hij het huis in de bomen had gebouwd, zo moest hij het ook afbreken. Nadat hij dit had gedaan, besloot hij echter dat hij het gebeurde openbaar zou maken, ook om de anonieme man of vrouw voor de verantwoordelijkheid te stellen voor wat hij had gedaan. Om dit te doen, plaatste hij een nogal voorbeeldige brief recht voor zijn huis waar iedereen het zou zien, inclusief de anonieme spelbreker.

"Maak je geen zorgen, je bent nu veilig!" zo begint Dave de brief "Je daad van wreedheid was succesvol, het kleine huis dat ik heb gebouwd zal je doorgang aan de voorkant niet langer hinderen". Op een duidelijk ironische en snijdende toon drukte de vader al zijn teleurstelling uit jegens de persoon die hem had aangeklaagd, wijzend op zijn wreedheid.

"Geniet van je wandeling zonder het geluid van het gespeel en het gelach van mijn kinderen - lezen we in een andere passage van de brief - nu zijn ze weer veilig, televisie kijkend”. Woorden die duiden op een enorme teleurstelling van de kant van de man, die zijn kinderen eigenlijk alleen maar gelukkig wilde maken door een structuur te bouwen met zijn eigen handen waarin ze konden spelen.

De brief, gepost op Reddit, werd al snel algemeen bekend, net als de woorden die door Dave waren geschreven. Zoals vaak gebeurt in vergelijkbare gevallen, lieten de reacties van gebruikers niet lang op zich wachten. De meeste mensen die Dave's verhaal hebben gelezen, hebben zich resoluut aan zijn kant geschaard en hem aangespoord om weerstand te bieden en tegemoet te komen aan de eisen van deze man en de Vereniging van Eigenaren, om te controleren of ze legitiem waren.

Kortom: een episode die getuigt, alsof het nog nodig was, dat sommige mensen er alles aan zouden doen om hun zegje te doen, zelfs onschuldige gebaren zoals die van de vader in kwestie, en verdraagzaamheid vergeten.

Wat vind jij? Had Dave gelijk om zo te antwoorden?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt