Een vrouw met een stier, maar dat niet alleen: zie jij het verborgen gezicht op de foto? - Curioctopus.nl
x
Een vrouw met een stier, maar dat niet…
Dit gezin van 7 woont in een camper van slechts 30 vierkante meter Een team van wetenschappers creëert een zelfherstellend beton: het is 4 keer sterker dan normaal

Een vrouw met een stier, maar dat niet alleen: zie jij het verborgen gezicht op de foto?

28 Juni 2021 • Door Janine
4.273
Advertisement

Optische illusies vereisen een goede concentratie, een groot waarnemingsvermogen en een bepaalde neiging om details op te merken. De truc, het geheim, de sleutel tot het lezen van een bepaald beeld bevinden zich recht onder onze ogen, ook al hebben we vaak moeite om ze op te merken. We zijn gewend om aan de oppervlakte te blijven, om deze reden is in sommige gevallen de moeilijkheid om het visuele raadsel op te lossen groot. De optische illusie is per definitie elke illusie die het menselijke visuele apparaat bedriegt: we kunnen iets waarnemen dat niet aanwezig is of we nemen op een verkeerde en vervormde manier iets waar dat zich in werkelijkheid anders presenteert. Is het je ooit overkomen?


Vandaag testen we je concentratie, je waarnemingsvermogen en je vaardigheid om op details te letten: we presenteren een bijna banale afbeelding, ook al zit er een grote uitdaging in. Het kan een minuut duren of langer: probeer, voordat je naar de onderkant van dit artikel scrolt, op zoek naar de sleutel die de puzzel oplost, de oplossing te vinden.

De uitdaging die we je vandaag lanceren verschuilt zich direct achter dit beeld: een vrouw met een stier. Maar dat is niet alles, want voordat je op zoek gaat naar de oplossing, moet je het verhaal kennen. De vrouw is getrouwd met een predikant. Hun koe was een paar jaar eerder bevallen van een stier. Het kleine dier groeide maand na maand buiten alle proporties totdat het groter werd dan zijn eigenaars. Ondanks het forse formaat was de stier toch gehoorzaam en rustig. Elke ochtend vergezelde de eigenaresse hem naar de kudde en hield hem vast aan een touw. Vaak en gewillig vroeg de vrouw om hulp van haar zoon, die zijn moeder graag wilde helpen. De foto beeldt dit tafereel uit: de zoon vergezelt zijn moeder maar ze zag hem op een gegeven moment niet meer. Waar is de zoon? Is hij in het niets verdwenen of heeft hij zich slim weten te vermommen?

Advertisement

Hier is de afbeelding met de oplossing. Heb je het kunnen lokaliseren? Als het je niet gelukt is, kun je op de afbeelding zien hoe zijn gezicht precies in het lichaam van de stier zit, maar het is moeilijk op te merken omdat we de kenmerken ervan alleen kunnen identificeren als we de afbeelding ondersteboven houden. Als je meteen het verborgen gezicht in het lichaam hebt kunnen zien, complimenteren we je.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt