In 1952 voorspelde een wetenschapper dat de leider van Mars "Elon" zou worden genoemd

Janine image
door Janine

25 Juni 2021

In 1952 voorspelde een wetenschapper dat de leider van Mars "Elon" zou worden genoemd
Advertisement

Er zijn er die in het verleden de toekomst met uiterste precisie wisten te voorspellen: ze gaven indicaties van historische gebeurtenissen en feiten die echt hebben plaatsgevonden. Weinigen hechten bijzonder belang aan profetieën, maar wat gebeurt er als ze uitkomen? Degenen die in voorbeschikking geloven, zijn er vast van overtuigd dat de geschiedenis van ieder van ons al geschreven en vooraf bepaald is. In zijn wetenschappelijke essay uit 1952, Project Mars, schreef Wernher von Braun - een vooraanstaand ingenieur en wetenschapper in het Duitsland van Hitler - een soort van profetie.

via express.co.uk

Advertisement
JD Lasika Wikimedia Commons

JD Lasika Wikimedia Commons

Von Braun - eerst lucht- en ruimtevaartingenieur voor Hitler, en vervolgens betrokken bij de Amerikaanse regering - was een leidende figuur in de ontwikkeling van rakettechnologie in nazi-Duitsland. Na de oorlog verhuisde hij in het geheim naar de Verenigde Staten met andere Duitse wetenschappers, ingenieurs en technici. In zijn boek beschrijft hij de lezer op verhalende wijze hoe de eerste reis naar Mars tijdens de Koude Oorlog eruit zou kunnen zien. In het boek staat echter een passage die - vele jaren later - de aandacht trok: "een regering van Mars bestaande uit tien mannen, aangevoerd door een man die voor vijf jaar door algemeen kiesrecht is gekozen en Elon wordt genoemd". Hij voegde er ook aan toe dat deze man zichzelf zou hebben uitgeroepen tot "keizer van Mars".

Advertisement

elonmusk/Twtter

De verwijzing leek voor iedereen duidelijk: Elon Musk is de CEO en oprichter van Space X (Space Exploration Technologies Corporation), een Amerikaans ruimtevaartbedrijf dat in 2002 is opgericht met als doel technologieën te creëren om de kosten van toegang tot de ruimte te verlagen en de kolonisatie van Mars. Elon zei dat in 2024 mensen voet op Mars zouden zetten, ervan overtuigd dat het koloniseren van de ruimte de toekomst van de mensheid is. Wat Musk waarschijnlijk nog niet wist, is dat zijn lot al geschreven was. In zijn Twitter-account heeft hij tijdelijk zijn status bijgewerkt in "Imperator of Mars".

PPathole/Twitter

Een profetie of toeval? Velen denken het laatste, aangezien Von Braun niet zegt dat "Elon" de voornaam is van de toekomstige keizer, maar dat Elon de naam is die aan het politieke ambt van deze man op Mars wordt gegeven. Geloof jij in profetieën en dat onze toekomst al is geschreven?

Advertisement