Moeder leert haar 10-jarige zoon koken om hem onafhankelijk te maken

Janine image
door Janine

06 April 2023

Moeder leert haar 10-jarige zoon koken om hem onafhankelijk te maken
Advertisement

De keuken wordt meestal beschouwd als een omgeving die uitsluitend bedoeld is voor het werk van volwassenen, terwijl kinderen aan de zijlijn blijven kijken en wachten tot de maaltijden klaar zijn voor consumptie. Bovendien is in veel families de traditie dat de keuken het onbetwiste koninkrijk van de vrouw is, nog steeds zeer goed geworteld, waardoor veel mannen niet in staat zijn om zelfs maar een simpel eitje te bakken.

Precies om deze reden halen velen hun neus met scepsis op als ouders een speelkeuken voor hun kinderen kopen. Gelukkig zijn er dingen aan het veranderen en zijn er moeders die hun kinderen niet alleen toegang geven tot de keuken, maar ze van jongs af aan de beginselen van het bereiden van maaltijden leren.

via O Segredo

Advertisement
rodrigues_renee/Instagram

rodrigues_renee/Instagram

Renée Rodrigues is voedingsdeskundige en natuurgeneeskundige en heeft daarom altijd een zeer nauwe band gehad met voeding en gezond eten. De vrouw besloot deze manier van koken door te geven aan haar zoon Enzo, die van jongs af aan gewend was vrij door het huis te lopen en gezond voedsel te proeven dat binnen zijn bereik lag. "Zodra hij begon te lopen en meer autonomie had, liet ik hem los in de tuin en in de keuken", zegt zijn moeder Renée. "Rond de leeftijd van 2 pakte hij al fruit uit de fruitschaal, die ik op zijn hoogte neerzette, en van de bomen. Op 3-jarige leeftijd bereidde hij zijn eigen melk en brak de eieren om mij te helpen koken " vervolgt ze, vertellend over de bijzondere relatie van haar zoon met het gezonde voedsel en de bereiding ervan.

De vrouw werkte in een restaurant en het kind zag zijn moeder altijd in de keuken bezig met het bereiden van maaltijden en het proeven van de gerechten die ze klaarmaakte. Zijn relatie met eten werd hechter en al snel begon hij met het bereiden van ingrediënten, waarbij hij langzaam leerde smaken en texturen te mengen.

Advertisement
rodrigues_renee/Instagram

rodrigues_renee/Instagram

De kleine Enzo kan op 10-jarige leeftijd zelfs al zeer uitgebreide recepten bereiden, daarom is hij heel populair geworden op sociale media en is hij een prachtig voorbeeld geworden voor al zijn leeftijdsgenoten. Moeder Renee wijst erop dat ongezond eten voor hem niet helemaal uitgesloten is, maar zijn gewoonte van verschillende smaken leidt het kind naar andere keuzes. "Ik ben altijd zeer alert geweest op de kwaliteit van het voedsel dat hij consumeert en ik heb altijd zogenaamde kindervoeding vermeden. Dit betekent niet dat hij ze nooit heeft gegeten, maar dat deze voedingsmiddelen geen deel uitmaken van onze routine”, legt de vrouw uit, terwijl ze vertelt dat Enzo ze niet op prijs stelt als hij ze proeft en er niet een tweede keer om vraagt.

Renée heeft het belang van autonoom en onafhankelijk zijn en van 360 graden voor zichzelf zorgen, beginnend bij voeding, aan haar zoon doorgegeven; Enzo, van zijn kant, maakte er zijn motto van. "Je kunt niet leven van ingeblikt voedsel", legt de jongen uit. "Leren koken is belangrijk, want iedereen moet op zijn minst een beetje zelfstandig zijn."

Complimenten aan de moeder en ook aan haar zoon!

Advertisement