Beroemde chef-kok kondigt aan dat alle veganistische klanten zijn restaurant niet meer mogen betreden

Janine image
door Janine

27 Juni 2023

Beroemde chef-kok kondigt aan dat alle veganistische klanten zijn restaurant niet meer mogen betreden
Advertisement

Er zijn mensen die besloten hebben om vanuit voedingsoogpunt een nieuwe weg in te slaan en een specifieke filosofie te omarmen en producten van dierlijke oorsprong op te geven. In feite zijn er ook veel producten van plantaardige oorsprong op de markt gekomen die de eigenschappen van vlees en vis vervangen. Zelfs chef-koks en restauranthouders hebben zich noodgedwongen moeten aanpassen aan deze nieuwe trends en filosofieën, zozeer zelfs dat ze in hun restaurants gerechten zonder dierlijke producten moesten aanbieden.

De beroemde hoofdpersoon van het verhaal, dat we nu gaan vertellen, heeft echter besloten in opstand te komen tegen deze poging om degenen die weigeren enig product van dierlijke oorsprong te eten tevreden te stellen door veganisten uit zijn restaurant te weren. Laten we in detail kijken wat er is gebeurd.

via New York Post

Advertisement

Yessssss it’s Suuuuunday!!! No…., they’re not Aunt Bessie’s. Served today w Rare Roast Rump Cap, Veggies and Packet Gravy. ❤️❤️. #sundaylunch #yorkshirepuddings #perthfoodies #liamisgay #hariislate

Pubblicato da FYRE su Sabato 28 gennaio 2023

Chef-kok John Mountain, eigenaar van restaurant Fyre, gevestigd in Connelly in Australië, heeft besloten een moeilijke beslissing te nemen en niet langer te voldoen aan de verzoeken van veganistische klanten. Na een verhitte discussie met een vrouwelijke gast besloot de chef-kok op de sociale media van het restaurant te posten dat mensen die geen vlees en andere dierlijke producten eten niet tevreden gesteld zullen worden. Het bericht luidt: "alle veganisten zijn voortaan verbannen uit Fyre (om redenen van geestelijke gezondheid). Bedankt voor uw begrip."

De kwestie ontstond doordat een veganistische klant belde om te vragen of er veganistische opties waren voordat ze naar het restaurant ging. De chef-kok, die zich bewust was van zijn tekort, antwoordde dat ze de gerechten die ze gewoonlijk koken konden aanbieden door hen de ingrediënten van dierlijke oorsprong te onthouden. Helaas vergat Mountain, die bezig was met andere voorbereidingen, het verzoek van de klant en moest hij voorstellen wat hij beschikbaar had.

Advertisement

Yep. I’m done. 😊 #vegan #not #pleasegoelsewhere #veganfreezone #nomorevegans

Pubblicato da FYRE su Lunedì 19 giugno 2023

Na de maaltijd besloot de vrouw een klacht te publiceren op sociale media, waarin ze beweerde dat ze gedwongen was weinig te eten en veel te betalen: "Mijn enige optie was de groenteschotel, dat zou prima zijn geweest, maar niet met die vulling. Ik was geschokt toen ik zag dat het $32 kostte. Ik denk dat het tegenwoordig ongelooflijk belangrijk is dat restaurants iedereen kunnen verwelkomen en plantaardige maaltijden hebben. Deze situatie toonde de tekortkomingen van de chef-kok aan. Ik hoop enkele verbeteringen in het menu te zien". De klacht werd door Mountain direct beantwoord: "een kinderachtige houding, jij en al je mede-veganisten kunnen op een andere plek gaan genieten van je gerechten. Vanaf nu zijn jullie niet meer welkom".

Wat vind jij?

Advertisement